NRYF Ungdomscup i ny drakt sammen med Kingsrent: Tuva årets første vinner

Tuva Linea Solberg med hoppen Tesla ble årets første vinner av NRYF Ungdomscup, en cup som i år har fått følge av sponsornavnet Kingsrent. Med denne sponsoren med på ferden venter det verdifulle premier med ny vri i enden av sesongen for cuprytterne. De åtte beste kommer ikke bare til Kingsland Oslo Horse Show, de vinner en treningshelg med en topp internasjonal trener.

Tuva Linea Solberg/Tesla fra Drøbak Rideklubb - årets første vinner av en NRYF Kingsrent Ungdomscup-kvalifisering. (Foto: Equinezphoto/Juliane Kingren)
av
Rebecca Ballestad-Mender

På Epona Ryttersenter hos Sørlandsparken Rideklubb red 20 deltagere ut i dagens NRYF Kingsrent Ungdomscup for junior og unge ryttere. Kun én klarte dobbelt null; Drøbak Rideklubbs Tuva Linea Solberg med den norskavlede Tesla e. Azteca VDL/Electro (oppdretter Stall GP ved Gitte og Petter Flam). Med denne gode prestasjonen sikret 17 år gamle Tuva seg også 20 gode poeng i cupen som går over totalt 7 kvalifiseringsstevner, spredt rundt på flinke arrangører rundt om i landet.

Andreplassen gikk til Michelle Strand Ingvorsen/Clintano Ask e. Clifton Ask/Quat’Sous fra Tønsberg og Omegn Rideklubb med åtte feil i omhoppingen, foran Marthe Øya Stokka/Paola Ladies Choice e. Orville/Corland fra Arendal og Grimstad Rideklubb.

En virkelig verdifull premie – ikke bare til én, men til åtte

NRYF Kingsrent Ungdomscup er åpen for junior/unge ryttere med kvalifiseringer i høyden 1,30m/1,35 m. Cupen er en vei inn til stjerneopplevelsen å få ri med ved 2-stjerners klassene som arrangeres under Kingsland Oslo Horse Show i oktober – de åtte beste sammenlagt får plass i Telenor Arena. I tillegg kåres det en sammenlagtvinner på bakgrunn av kvalifiseringene, der rytterne får poeng etter World Cup-modellen.

Det er ikke vanskelig å glede seg over rosetter og premier, men i år fører gode resultater i cupen til premier av enda større verdi – nemlig en unik mulighet til å lære mer.

-Forbundets ungdsomcup går langt tilbake i tid; i godt samarbeid med Kingsland Oslo Horse Show har cupen vært et tilbud for de unge rytterne som er «up and coming» i mange år, sier sportssjef i Norges Rytterforbund, Nina Johnsen. – Nå går vi i samarbeid også med Kingsrent AS, nå skal det ikke bare handle om rosetter og pengepremier, men om noe som virkelig er verdifullt - kunnskap. Fokuset i det konseptet vi har laget er å øke kompetansen. Det er så viktig at de unge får en god grunnutdanning, at de blir mer motivert til å lære mer fremfor bare å jage premier. Vi har mange unge talenter, og de vil vi ta vare på. Å få ri i Oslo er en gulrot, men i år får de også en treningshelg med en trener av toppformat, der oppstalling, undervisning og alt treningsopplegg dekkes. Og dette er ikke bare noe som kommer den beste til gode – alle de åtte som kvalifiserer til Kingsland Oslo Horse Show får dette som premie. I tillegg blir det klassepremiering ved hvert enkelt stevne, med et gjevt vinnerdekken.

Dag Ove Kingsrød fortsetter om kunnskapssamarbeidet mellom Kingsrent AS og forbundet.

-Det er all grunn til å prøve å være blant de åtte beste. Kompetanse er noe som må til for å nå toppen, derfor vil vi gi dette i premie. En solid grunnutdanning, forståelse for hesten og for ridningen – det er noe som må til, også for å fortsette med denne sporten i mange år. Vi ønsker å gi de unge rytterne en mulighet til dette på denne måten, motivere dem til å øke sin kunnskap, sier Dag Ove.

Syv muligheter landet rundt

Syv flinke arrangører har i sommer oppgaven med å sette opp baner til disse morgendagens ryttere – etter Sørlandsparken Rideklubb er det Bergen Rideklubb som bretter opp ermene for sitt L/E-stevne 23.-26. juni. Så følger Indre Haugaland Ryttersportsklubb 1. til 3. juli, Trondheim Rideklubb 15.-17. juli, Larvik og Sandefjord Rytterklubb 22.-24. juli, Arendal og Grimstad Rideklubb 19.-21. august og Grenland Ryttersportsklubb 16.-18. september.

Kingsland Oslo Horse Show går av stabelen 13.-16. oktober.

-Det er hyggelig at cupene er lagt geografisk rundt omkring i landet, det gjør at flere får muligheten til å jobbe mot et mål. Jeg håper at unge ryttere landet rundt støtter opp om våre flinke arrangører som står på for sporten og sørger for at det er stevner å ri på. Vi sier gratulerer til Tuva og de andre deltagerne som har sikret seg poeng på denne første muligheten og ønsker alle sammen lykke til videre, sier Nina.

Start- og resultatlister E-stevne Sørlandsparken Rideklubb

Statutter NRYF Kingsrent Ungdomscup