NRK Super inviterer alle klubber til å danse BlimE-dansen

Du har helt sikkert fått det med deg tidligere år; en fengende sang, dansende skolebarn. Det er NRK Super som hvert år har en vennskapskampanje – BlimE. Nå ønsker de idretten med på det hele – så vi sier på med ridestøvlene og dans i vei!


av
Rebecca Ballestad-Mender
Foto: NRK Super

NRK Super lager en ny sang med tilhørende dans hvert år, flinke artister stiller opp og på skoler rundt over hele landet legges skolebøker og blyanter vekk for dansetrening. Hvert år settes det av en dato der barn over hele landet forenes i én felles dans.

For gode minner, glede og samhold

- Når vi øver på å danse sammen, så skaper det felles minner og glede, og bedrer samholdet med de rundt oss, lyder det fra NRK Super.

I utgangspunktet var dette en kampanje rettet mot barn, men de senere årene er det tydelig at stadig flere voksne også deltar.

Dansen har nok allerede nådd idretten, for eksempel som oppvarming før ballspill. Men nå ønsker NRK Super at idretten blir med så det monner.

NRK Super har en oppfordring:

-Både nødetatene, hæren og regjering har tidligere deltatt i dansen, og i år håper vi at også idretten blir med!

Europeisk vennskapskampanje

BlimE en del av «Eurovision Kids Friendship Campaign». I år blir det laget egne versjoner av sangen i England, Tyskland, Frankrike, Sveits, Spania, Italia, Litauen og Tsjekkia. Koreografi og melodi er likt for alle landene, men språket og artisten er forskjellig.

I NRK TV vil dere finne de internasjonale versjonene av sangen.

Dere vil også finne samisk versjon av sangen, tegnspråkversjon, musikkvideo og karaokevideo.

Dans i vei

Skulle du som rytter eller ivrig klubbmedlem kjenne litt nøling i dansefoten, tenke at dette er litt ukjent terreng – da er det ganske garantert at noen skoleelever i din klubb kan denne dansen godt og kan guide deg inn i det hele. Hvis noen henter frem mobilen og foreviger det hele, så er NRK Super veldig glad for glimt – noen av dansebidragene som sendes inn vil plukkes ut til en dansekavalkade som sendes på NRK.

Årets BlimE-låt heter «Dynamitt» og synges av Nicolay Ramm.

Dansen kan dere lære dere HER!

Det er også et eget BlimE-diplom som kan deles ut til alle som deltar i dansen.

Slik går dere fram for å delta

  • Øv på dansen fram mot den store BlimE-dagen. Kan dere ikke danse fredag 19.11, så gjør det ingenting hvis dere f.eks. danser noen dager i forveien. Det viktigste er å BlimE!
  • Film gjerne dansen og send den inn til NRK Super. Lenke til innsending ligger HER.
  • Legger dere ut BlimE-dansen i sosiale medier så tagg gjerne med #BlimeNRK #blimedansen #sayhi @nrksuper
  • Noen av dansebidragene som sendes inn til NRK Super blir plukket ut til en dansekavalkade som vises i NRK TV.

Vi håper dere vil BlimE!