Norske toppresultater i Herning

For en knapp måned siden var det Dansk Varmblod som hadde sin hånd over Messecenter Herning, med hestefest og hingstekåring. Denne helgen var det islandshestene som tok over scenen i danske Herning – og med topp sport og publikumsrekord som resultat – og ikke minst med norske toppresultater.

Det ble satt publikumsrekord under Icehorse Festival i danske Herning i helgen - og norske toppresultater ble det også. (Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Icehorse Festival varte i fire innholdsrike dager, og arrangementet ble besøkt av mer enn 12 000 besøkende – hvilket er rekord. Icehorse Festival er intet mindre enn verdens største innendørs World Ranking-stevne, der det er klasser både for eliten og for bredden. De rundt 280 deltagende rytterne utfoldet seg innendørs på en 250 m ovalbane i hall M i Messecenteret, mens publikum kunne nyte både dette og en stor utstyrsmesse.

Danmarks-baserte Nils-Christian Larsen satte sitt stilfulle preg på festivalen, og han innledet torsdag med seier i fredagens kvalifisering i F1 med hesten Gustur von Kronshof med 7,57. Med det var kvalifikasjonen til A-finalen i boks, og han toppet like godt den også, med 7,62 foran Anne Frank Andresen/Vôkull frá Leirubakka som fikk 7,45. Samme rytter ble i nummer fem i T1 lørdag, etter å ha innkassert 8,0 med Flaumur frrá Sólvangi.

Anne Stine Haugen satte også standarden fra første steg, hun toppet torsdag V1-klassen med sin Hæmir fra Hyldsbæk med karakteren 7,73. Like sikker var hun søndagens A-finale, der cruiset hun inn til seier med 7,63, foran Dennis Hedebo Johansen/Muni fra Benstrup med 7,57. Nils-Christian Larsen/Flaumur frá Sólvangi var også en del av startfeltet i denne A-finalen, og innsatsen førte til poengsummen 7,47 og en delt tredjeplass.

Nils-Christian Larsen toppet også torsdagens V2, da med hesten Fenrir frá Feti med 6,90. A-finale deltagelse ble derfor et faktum – og han toppet like godt resultatlisten også her. Denne seieren satt med karakteren 6,77.

Arrangørens hjemmeside her