Norske sprangpremier både i Belgia og Nederland

I uken som var, sikret flere norske ryttere gode sprangpremier på kontinentet, blant annet ved Sentower Park i Belgia, og i nederlandske Peelbergen har norske premier blitt høstet, både forrige uke og inneværende. Og Victoria Gulliksen, hun avsluttet med unghestseier.

av
Sille Kasin
Cathrine Tonna er én blant mange norske ryttere som trives med det profesjonelle hestelivet utenfor Norges grenser. Foto: Privat

Artikkelen er oppdatert.

To av de mange internasjonale stevnearrangørene som har regelmessig besøk av norske sprangryttere, er Sentower Park og Equestrian Centre de Peelbergen. Anleggene er lokalisert i kjerneområdet for mye av stevneaktiviteten i det man fra gammelt av omtalte som de lave landene, og som vi i dag kjenner som Beneluxlandene – til tross for at kun Nederland og Belgia ligger innenfor deltaet. Her har også mange norske sprangryttere som søker et internasjonalt hesteliv på kontinentet, tilhold.

Sentower Park, Belgia - CSI2* og CSI1

En av de norske sprangrytterne som virkelig kjenner fasilitetene på Sentower Park ut og inn, er Cathrine Tonna. Jevnlig står hun på start- og resultatlistene der – etter å ha gjort denne delen av Belgia til hjemlandet sitt over tid.

-Jeg jobber for New Age Stable som er en liten salgs-stall der vi til enhver tid har cirka ti hester. Vi har alt fra fireåringer til erfarne hester. Stallen vår ligger kun fem minutter unna Sentower Park, hvor det er stevner så å si hver eneste uke. Her går det alt fra treningsstevner og opp til og med internasjonale CSI4*-stevner. Det er et helt fantastisk sted med alt du kan drømme om som rytter, hestepasser og hest. Jeg vil vel si at Sentower er vårt andre hjem, da vi så å si er der hver uke, ler hun.

Og at Cathrine trives med det profesjonelle hestelivet som hun gjør, levnes liten tvil.

- Jeg har jobbet her hos New Age Stables i nesten tre år nå. Og trives kjempegodt. Jeg har en veldig fin jobb med en virkelig god sjef som alltid tenker på hestene sitt beste og to fantastiske hestepassere. Idun, den ene av dem, er norsk, så da føles det jo også som om jeg er litt nærmere hjemme, smiler hun avslutningsvis.

Hanna Cecilie Wicklund som vi senest blant annet har heiet frem som del av det norske ungrytterlaget på Flyinge under Nordisk Baltisk Mesterskap tidligere, kan også se tilbake på en flott stevnehelg på Sentower. Ungrytteren fra Bærum innledet godt ved CSI2*-delen av stevnet med plasseringer både med Fantomas og Infinity Hst – med henholdsvis en 14.plass med førstnevnte i 1, 35 m, og som nummer tolv i 1,40 m. Fredag ble nok en premie sikret med Fantomas som nummer fem i tidshoppingen 1,40 m, og prikken over i’en ble deretter satt med Infinity Hst i Prijs Ashford Farm gjennom en sterk nullrund og syvendeplass i 1,45 m.

Linda Hestad Valland deltok på sin side både i CSI1* og CSI2* med to hester. Med de Nero sikret hun en fin åttendplass i Prijs Quality Horses 1,35 som nummer åtte.

Norske Marte Snefjellå hadde også med seg to hester til Sentower og kunne glede seg over to plasseringer med I’M In Love. Torsdag ble hun nummer ni i CSI1* 1,10 m, mens fredagens innsats i ringen resulterte i en syvendeplass over samme hinderhøyde som første dag.

Lin Madeleine Eide Wicklund, Hannas yngre søster, hadde også to riktig gode runder ved CSI1*-delen av stevnet, som resulterte i premier med Punters Lovely. Torsdag suste ekvipasjen inn til en finfin andreplass i 1,30 m, og fredagens innsats i tidshoppingen over samme hinderhøyde resulterte også i nok en fin plassering.

Sist helg hadde blant annet også Ane Straumsheim et riktig vellykket stevne på Sentower Park med hestene Carlotta 251 og Townhood Ballulah. Den norske rytteren var nemlig plassert i hele fem av seks klasser ved CSI*-delen av stevnet. Torsdag innledet hun med sjette- og ellevteplass i 1,20 m, og fulgte deretter opp med en fin niendeplass i fredagens tidshopping med hinderhøyde 1,30 m med Townhood Ballulah. Duoen avsluttet stevnehelgen med en god syvendeplass i 1,35 m, mens Carlotta, hoppet inn til sjetteplassen i 1,25 m.

Kaja Stenslet Johansen leverte på sin side kun nullrunder med Colesca Eb Z gjennom hele stevnehelgen ved CSI1*-delen av stevnet. Hun avsluttet med en god sjetteplass i hovedklassen Pijs Emmers Equestrian Grand Prix 1,35 m etter å ha gått videre til omhopping der tolv ekvipasjer møttes. Denne norske ekvipasjen var blant dem som i tillegg til å gå feilfritt, også gjennomførte en rask runde.

Resultater:

Equestrian Centre de Peelbergen, Nederland - Pro Tour/ CSYH1*, CSI1* og CSI2*

Også Equestrian Centre de Peelbergen i Kronenberg i Nederland hadde flere norske sprangryttere til start i nasjonale klasser forrige helg, og to av disse kunne forlate det flotte anlegget, der det også blir arrangert dressur opp til og med CDI3*, med premier.

Emely Karoline Paulsen red to fine nullrunder med Kowgirl på fredag og lørdag, og ble plassert med den syv år gamle hoppa som henholdsvis nummer fire og elleve i 1,10 m og 1,25 m.

Oda Charlotte Lyngvær kommer sjelden hjem fra stevner uten premier – og heller altså ikke fra Peelbergen forrige uke. Fredag hoppet fem år gamle Uptons Magic inn til en fin ellevteplass i 1,20 m, mens Khalisee også hoppet feilfritt og ble plassert i 1,20.

Resultater:

Denne helgen tester blant annet to av de norske VM-klare rytterne hestene sine i Peelbegen, og har også med seg andre hester. Begge har plukket premier i CSIYH1*, CSI1* og CSI2*.

Cecilie Hatteland som er tatt ut som femterytter på det norske laget under ECCO FEI verdensmesterkap i Herning, og som vi da helt sikkert vil de til start i CSI3*, ble plassert i 1,45 m med den eventuelle mesterskapshesten sin Missy. Tolv ekvipasjer fra startfeltet på åtti gikk videre til omhopping, og blant disse sikret den norske duoen en fin åttendeplass. Fredag og lørdag ble somarytteren plassert som henholdsvis nummer ni og ti med Kingston i klassen forbeholdt syvåringer i 1,35 m.

Flere premier og én seier har det nylig også blitt på VM-klare Victoria Gulliksen i Peelbergen de seneste dagene. Torsdag gjorde fem år gamle Coltplay Z jobben sin som nummer ti i 1,20 m ved CSI1*-delen av stevnet. Fredag hoppet Amourette Z inn til en 21. plass i CSI1* og seksåringen Quina DW inn til en flott tredjeplass i CSIYH1* 1,20.

Lørdag ble det nok en plassering som nummer syv ved CSI*-delen av stevnet med Amourette Z, og deretteer kunne Victoria glede seg over to nye gode runder, hvorav den ene resulterte i seier. Ingen av konkurrentene kunne nemlig hamle opp med Quina DW i CSIYH1* 1,20 m, mens Coltplay Z også ble plassert som nummer tretten.

Resultater: