Norske seire på sprangbanene

Jenny Krogsæter toppet dagens CSI2* Grand Prix i Peelberg – og fredag gikk det norske childrenlaget til topps i Baltic Cup mens det var dyktige ryttere på kategori 2-ponnier som sørget for enda en norsk lagseier ved Baltic Cup lørdag.

av
Rebecca Ballestad-Mender
hest / Norges Rytterforbund
Jenny Krogsæter/Laurier hoppet seg helt til topps i lørdagens 1,45 m Grand Prix i Peelbergen. (Arkivfoto: NRYF)

Med dobbelt null og med nesten et sekunds margin til nummer to gikk Jenny Krogsæter helt til topps i 1,45 m Grand Prix-klassen i nederlandske Peelbergen i dag. Makker var Laurier (VDL Zirocco Blue/Chin Chin, oppdretter Ann Keisse). Med den seieren fikk Jenny også med seg gode poeng på rankingen.
Enda en norsk plassering ble det i klassen, som bestod av 72 ekvipasjer. Fredrik Seim/Quevara van der Vlierbeek Z (Quintus/Omar, oppdretter Chris og Eva Anné De Maeyer) var en av syv ekvipasjer til omhopping. Der ble det to bommer ned, men det holdt likevel til en god sjetteplass.

Se her for mer resultater

Riktig, riktig godt i Baltic Cup

Unge ryttere fra Skandinavia er samlet i Herlufmagle, Danmark, for Baltic Cup denne helgen. Fredag klinket det norske childrenlaget til med seier på en suveren måte med null feil totalt. Ekvipasjene på dette laget var Hedda Solberg Jacobsen/La Perla VA, Ella Homme Claussen/Ina, Bertine Hagen Berentsen/Jj Casiska og Eline Werner Sternberg/Genetic-Loma II SB. Denne ekvipasjen vant også LA2 klassen individuelt.
Ny norsk lagseier kom lørdag – da var det rytterne på kategori 2-ponniene som sørget for «Ja, vi elsker» over høyttalerne i Danmark. Et lite tidsfeil ble fasit for Norge, og den bragden sto Bertine Hagen Berentsen/Burnbrae Jack, Ella Homme Claussen/Kantje’s Wilson, Amalie Margrethe Rieber-Mohn/Mayvield Welfenkrone og Hermine Bjune Skogevall/Coolfin Daisy for. Individuelt gikk samtlige tre plasseringer til norske ryttere – seier til Bertine foran Hermine og Amalie.
De norske rytterne mener alvor med plasseringer – og seire - i Danmark. Det har gått mange premier til de norske rytterne så langt, og blant toppresultatene er seier lørdag til Bertine Hagen Berentsen i Children 1,05 m med Avanti Undercover W. Med Jj Casiska ble hun også nummer to i Children 1,25 m.
Blant dagens gode plasseringer er også en fin andreplass i Herlufmagle til Hanna Elisabeth Jakhelln/Golden Spirit som ble nummer to i MA kategori 2.