Norske ryttere til start i utlandet

Flere norske feltrittryttere har satt den internasjonale sesongen i gang i løpet av de siste helgene.

Inger Sofie Kjeldaas/Odt Ghareeb, regjerende nordisk mester i JR/UR, var blant ekvipasjene som sist helg deltok i CCI3*-S i polske Sopot. (Arkivfoto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Serine Overvik hadde med seg to hester til franske Jardy denne helgen og deltok med begge i CCI1*. Med Nerium tok hun en fin 12. plass etter en god dressur til 32,5 i straff (67,500 %), fire feil på sprangbanen og kun 2,8 i straff i terrenget, totalt 39,3 i straff. Med Imperius Heart (Böckman’s Looping/Cooper, oppdretter Piotr Toczylowski) ble fasit 51,7 i straff og en 18. plass, også her gjorde hun en god innsats på dressurbanen med 33,3 i straff (66,739 %), så måtte hun legge til 9,2 i straff både over hinder og i terrenget. Vinner av klassen ble tyske Lara de Liedekerke-Meier/La La Land d’Arville.

Flere feltrittryttere har vært ute i det siste – forrige helg var en kontingent med norske ryttere med i polske Sopot der de deltok i CCI3*-S. Der ble Inger Sofie Kjeldaas/Odt Ghareeb (Ghareeb/Tulla Flight, oppdreter Sean Grier) nummer 12 etter en dressur til 38,8 i straff, feilfri runde på hinder i terrenget, men med 2,8 i straff for tidsfeil – og deretter to kjedelige bommer som førte til en total på 49,6 i straff. For Vilde Aamodt/Bjørnlunds Luna (Blue Hors Romancier/Midt West Ibi Light, oppdretter Line Bjørnlund) resulterte innsatsen og resultatet på 121,2 i straff i en 20. plass i klassen.

Milla Bjervig hadde samme helg tatt med seg sin Stellor Quick Change (Olympic Lux, oppdretter Niki Potterton) til CCI2*-S i tyske Westergellersen. I dressuren ble fasit 34,4 i straff, så fulgte hun opp med 3,6 i straff i terrenget. På sprangbanen måtte en bom i bakken, og med 42 i straff totalt ble det en hederlig 13. plass på ekvipasjen. Klassevinner ble tyske Tom Nikolas Körner/Chip-Chap ZH (Carrico/Leandro, oppdretter ZG Hamdorf).
I Westergellersen deltok også Sabrina Søderberg, hun red hesten Bonmahon South Coaust i CCI2*-S der resultatet ble en 33. plass.