Norske ryttere rykker oppover på rankingen

Svenske Henrik von Eckermann beholder sin topplassering på verdensrankingen når oppdatert liste nå er publisert. For Victoria Gulliksen betyr oktober-resultatene et solid hopp på listen – og hun er ikke den eneste norske som klatrer på rankingen. To norske U25-ryttere som har fint driv på vei oppover er Mira Høidal og Jenny Krogsæter – sistnevnte har klatret hele 130 plasser på bakgrunn av innsatsen i oktober.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Victoria Gulliksen klatrer oppover på den internasjonale rankinglisten - flere andre norske unge ryttere er også på vei opp. (Foto: NRYF)

Henrik von Eckermann har hatt en fantastisk sesong så langt i 2022, med individuelt gull og laggull som to toppresultater. Når utregning av rankingpoeng etter vel overstått oktober er gjort, ligger von Eckermann fremdeles i topp med 3324 poeng, foran Martin Fuchs (SUI) med 3129 poeng og franske Julien Epaillard med 3015 poeng. Innen topp ti har franske Simon Delestre klatret fra 12. plass til syvendeplass, mens Marlon Modolo Zanotelli (BRA) har gått et trinn tilbake fra syvende til åttendeplass.

På seniorsiden

I oktober imponerte Victoria Gulliksen med to sterke plasseringer i Longines FEI World Cup ™ - andreplassen i Oslo og sjetteplassen i Helsinki med Papa Roach. I sum har oktoberinnsatsen ført til at hun har gått fra plass nummer 394 til 323 – altså hele 71 plasser. Denne helgen får hun ny mulighet til å legge til poeng - Victoria Gulliksen er Norges rytter under helgens World Cup-stevne i italienske Verona.

Marie Valdar Longem har også klatret som følge av god innsats i oktober – deriblant femteplassen i World Cup-klassen i Oslo. På rankingen har Marie i løpet av den siste måneden gått opp fra 360. plass til 351. plass.

Det ligger et intrikat system bak rankingpoengene, men et perspektiv er å se samlet poengsum i forhold til antall tellende resultater. Mens verdenseneren Henrik von Eckermann har samlet sine 3324 poeng via 77 tellende resultater, har Victoria samlet sine 660 poeng på 17 starter i samme periode. For Maries del er tallene 609 poeng og 17 tellende resultater.

For Geir Gulliksen ble sesongen annerledes enn planlagt grunnet fallet i sommer, men han ligger likevel som nummer 205 på rankingen med 941 poeng basert på 25 resultater. Med det har han gått ned fra forrige måneds ranking der han lå som nummer 175 på rankingen.

Marie Valdar Longem har i løpet av oktober klatret fra plass 360 til 351. (Foto: NRYF)

Unge og på vei opp

En norsk rytter som har blikket rettet oppover er en U25-rytter. 20 år gamle Mira Høidal holder stødig kurs opp, og har nå klatret fra forrige måneds plass nummer 361 til nåværende plass som nummer 347. Tallene bak dette er 610 poeng på 17 starter. Dette gir Hvaler-rytteren også en plass som nummer 49 på rankingen over U25-ryttere.

Mira Høidal ligger nå som nummer 347 på rankingen som omfatter seniorene - og som nummer 49 på rankingen over U25-ryttere. (Foto: NRYF)

Jenny Krogsæter er en ung norsk «up and coming»- rytter – også på rankinglisten. 21-åringen ligger nå som nummer 716 hvilket innebærer en klatring på hele 130 plasser siden september. Jenny har med det også klatret på rankingen over U25-ryttere, fra plass nummer 230 til 138. Jennys 230 rankingpoeng følger av ti tellende resultater.

Jenny Krogsæter har brukt oktober til å klatre hele 130 plasser oppover på rankinglisten. (Foto: Privat)

Jumping - Longines Ranking

FEI Jumping U25 Ranking