Norske resultater på de internasjonale sprangbanene

Her er ukens norske topp ti plasseringer ved internasjonale sprangstevner verden rundt.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Illustrasjonsfoto: NRYF

Med seg i banebyggerteamet ved Mediterranean Equestrian Tour i spanske Oliva har arrangøren ingen ringere enn den olympiske banebyggeren Santiago Varela. Han stod bak dagens bane i Grand Prix 1,50 m, en klasse som ble vunnet av franske Julien Epaillard/Billabong du Roumois e. Mylord Carthago*HN/Papillon Rouge.

-Jeg liker stevneplassen i Oliva, den er fin og kompakt – man har alt man trenger, sier Varela i dagens pressemelding fra arrangøren. – Banen gir hestene muligheten til å holde galoppen og hoppe store hinder. Stevneplassen er stor nok og veldig godt utformet, det er komfortabelt både for hester, ryttere og tilskuere. Dagens Grand Prix var en fin, ordentlig 3-stjerners Grand Prix. Jeg testet noen linjer for de neste konkurransene jeg har foran meg innenfor kort tid, og alle distansene og hindrene var utfordrende. Jeg kunne ha gjort det mer vanskelig ved å putte mer press på rytterne med kortere makstid, men jeg syntes ikke det var nødvendig og jeg er fornøyd med resultatet – hestene hoppet riktig godt.

Det var ingen norske ekvipasjer med i denne Grand Prix-klassen i Oliva, men flere norske nullrunder og plasseringer har det blitt i løpet av uken på denne stevneplassen.

Jenny Krogsæter sikret seg en tredjeplass i Gold 1,30 m søndag med Ophelia van Dorperheide e. Quintender/Winningmood etter en rask nullrunde.

Line Karlsen Raaholt har hatt flere gode runder med både Abrisco V e. Sam R/Karandasj og Clooney II e. Clarimo/Contender. Med sistnevnte ble resultatet en syvendeplass i fredagens Bronze 1,35 m og en femteplass i lørdagens Bronze 1,40 m. I finalen søndag ble fasit en god sjetteplass på Line og Clooney II.

Flere nullrunder har det også blitt på Oda Charlotte Lyngvær. Onsdag ble det en fin fjerdeplass i 1,35 m syvårs med Kimberly HX e. Cicero Z van Paemel/Libero H. Med Obert Vd Heffinck e. Jamal vd Heffinck/Graf Top ble det torsdag en tiendeplass i Gold 1,40 m.

Pål Flam ble torsdag nummer ti med femåringen Harcy Folle e. Diamant de Semilly/Orlando i 1,15 m klassen for femårs.

Resultater

Vejer de la Frontera

Ved siste stevnedag i spanske Vejer de la Frontera red Lea Fondevik Syversen inn en fin sjetteplass i CSI4* Big Tour med Miss Diamond e. Hirtentanz/Cracker Jack etter en rask nullrunde.

Torsdag tok Johan-Sebastian Gulliksen en tiendeplass i CSI4* Big Tour 1,35 m med Mylord Myles e. Mylord Carthago/Corofino II.

Victoria Gulliksen har en god unghest på gang i femåringen Coltplay Z e. Corico Z/Viento Uno W. Nullrunde i torsdagens 1,10 m ga en god tredjeplass.

Lørdag tok Victoria en sjetteplass i CSI4* Small GP 1,45 med Belle Fayvvinnia Z e. Baloubet du Rouet/Raphael med to gode nullrunder.

Med Cash Girl e. Casino Berlin/Cordial Medoc ble Cecilie Hatteland med minste mulige margin – to hundredeler – utenfor topp ti i CSI4* Big Tour 1,45 m fredag etter en riktig god nullrunde.

I CSI4* Small Tour 1,30 tok Cirsten Dohrmann/Helaiza e. Warrant/Casco en fin sjetteplass. Lørdag ble fasit en åttendeplass for denne ekvipasjen i CSI4* Small Tour 1,30 m.

Hannah Marie Rogne/Centaurus e. Careful/Caracas red fredag inn en syvendeplass i CSI1* 1,20 m etter en fin nullrunde.

Resultater

CSI3* Riyadh

Camilla Marie Alver er til start ved helgens internasjonale sprangstevne i Saudi Arabia. I fredagens CSI3* 1,20 ble fasit en niendeplass med Compliment Jvh Z e. Cigaret Jv H Z/Pierrot.

Resultater