Norske plasseringer i utlandet

Det hoppes på adskillige internasjonale arenaer denne uken, og norske ryttere er på flere av startlistene. Victoria Gulliksen har innledet sin innsats ved Longines FEI Jumping World Cup™ stevnet i Verona med plassering i 5* 1,45 m - og flere norske ryttere har tatt premier både i Spania, Portugal og Nederland.

av
Rebecca Ballestad-Mender

Det var med den åtte år gamle Zangersheide-vallaken Thuur Z (Tyson/Flipper d’elle) Victoria sikret seg en tiendeplass etter en fin nullrunde i tidshoppingsklassen i Verona i dag. Vinner ble italienske Lorenzo de Luca/Dirka de Blondel (Very Berlin de Castel/Lauterb.

Victoria tok ut Equine America Papa Roach (Perigueux/Zeus) i 1,50 m klassen, denne gang ble det ti feilpoeng på ekvipasjen.

Det store høydepunktet i Verona er søndagens Longines FEI Jumping World Cup der Victoria Gulliksen har den norske plassen.

Start- og resultatlister Verona

Under palmene i spanske Oliva er det flere norske med, deriblant Christine Gjerstad som har hatt mange gode nullrunder gjennom uken i unghestklassene. Det har gitt flere plasseringer, en av disse er en fin tredjeplass torsdag med 5-åringen Calderon 47 (Checkter/Böckmann’s Lord Pezi). Ingrid Gjelsten har også med seg flere hester til Oliva og kan notere seg for flere plasseringer. Denne uken innledet hun med en femteplass i 1,35 m med End Good All Good (Mr. Blue/Caretino 2) og en fjerdeplass med Napoli vh Nederassenthof (President/Quasimodo Z) i 1,40 m torsdag. Fredag tok hun en ny plassering med End Good All Good – i en 1,40 m klasse ble ekvipasjen nummer 11. På Line Karlsen Raaholt ble det to sløyfer fredag, en med Jackson V (Verdi/Heartbreaker) i 1,25 m der hun ble nummer ni og en i 1,30 m klassen der hun med Cornetta PS (Balou de Reventon/Chacco-Blue) ble nummer 15. Marit Haarr Skollerud ble onsdag nummer 13 i 7-års klassen 1,35 m med Pia-Lotta van’t Roosakker (Comme il Faut/Echo van’T Spieveld).

Start- og resultatlister Oliva

I Vilamoura, Portugal, red Mikkeline Zurhaar-Birkeland inn en 11. plass i torsdagens CSI3* 1,30 m med Jalida End (Inshallah de Muze/Cardento). Simon Yde har to plasseringer så langt denne uken; med Gow Gow (Carambole/Toulon) ble han nummer fem i CSI3* 1,30 m og med Zb Max-Milan ble han nummer fem i CSI3* 1,45 m.

Start- og resultatlister Vilamoura

Et knippe norske ryttere er med i CSI4*/CSI1* Jumping Maastricht i Nederland. Thea K. Backe red i dag inn en niendeplass i CSI1* 1,20 m med Rainflakes der Anette Ringnes ble nummer 11 med vallaken Flintstone W. Sandra Sunde Lian tok to plasseringer i CSI1* 1,30; med G. Millfield Gizelle ble hun nummer 13 og med Belo Horizonte nummer 14.