Sprang

Norsk premiehøst under Baltic Cup i Sverige

- På en skala fra 1 til 10 må dette være en skikkelig tier, stråler 12 år gamle Bertine Hagen Berentsen. Tre norske fremtidshåp la veien til Baltic Cup i regi av Växjöortens Fältrittklubb denne helgen, og at de trivdes på Abena Arena, er tydelig. For sverigesturen endte med både norske seiere, en rekke plasseringer og massevis av gode runder både på ponni og hest. - Og Bertine selv, hun visste virkelig å vise konkurrentene bakskoene.

Bertine Hagen Berentsen visste virkelig å vise konkurrentene bakskoene under Baltic Cup-stevnet i Sverige. Bare denne søndagen kapret 12-åringen hele tre seiere. Her er hun på Jj Casisca etter topplasseringen i Children Grand Prix. Foto: Arrangøren
av
Sille Kasin

Bertine Hagen Berentsen kan virkelig se tilbake på et flott gjennomført Baltic Cup-stevne med tre hester og én ponni til start, for det ble med premier med dem alle. Allerede på torsdag sikret drammensrytteren seier i Children Small Tour 1.05 m med fine Avanti Undercover W (Stardust x Limbus), og Bertine var ikke snauere enn at hun deretter også red inn til tredjeplass i Children Big Tour 1.15 m på mamma Heddas minst like fine Jj Casiska (Cajus x Faram, oppdretter Jarle Berg). Fredag ble det en ny plassering, denne gangen som nummer tre i Mini Cup 1.10 m med åtte år gamle Carnoe Pumkin.

Og flere gode runder og plasseringer skulle det også bli på Bertine i Växjö på lørdag. I går toppet hun nemlig igjen listene med Avanti Undercover W i Children Small Tour med hinderhøyde 1.10 m, og kunne også glede seg over en fin andreplass med toerponnien sin, Burnbrae Jack, i Pony kat. II Big Tour 1.15 m. Bak tøylene på Jj Casiska var hun til sist ute og plukket premie som nummer fem i Children Big Tour 1.20 m, og bidro også til seier i kveldens populære laghopping. Som førsterytter på Children Mix der Bertine var eneste norske, satte hun nemlig igjen en nullrunde med Jj Casiska. Dermed kunne hun virkelig slippe jubelen løs sammen med andre unge utøvere fra Danmark og Sverige.

Men ikke nok med det. Denne avslutningssøndagen innkasserte nemlig det unge ryttertalentet hele tre nye førsteplasser på Abena Arena, denne gangen først med Avanti Undercover W og Burnbrae Jack i henholdsvis Children Small Tour 1.05 m og Pony kat. II Grand Prix. I dagens Grand Prix-klasse for toerponni presentert av Rittfors & Preppy Rider var hinderhøyden 1.15 m, og seieren kom etter omhopping mot klokken. Ett av helgens virkelig store høydepunkter kom til sist i Children Big Tour Grand Prix 1.25 m presentert av Stoby denne søndagen. Her var på ny Bertines firbente makker den vakre NWB-hoppa Jj Caciska, og her klaffet igjen alt for duoen. Nok en gang gikk nemlig seieren til disse to - og det til overmål som eneste feilfrie ekvipasje.

- Det har vært kjempegøy, bekrefter tolvåringen leende. På ett og samme stevne har hun altså innkassert både flere førsteplasser i tillegg til drøssevis av øvrige plasseringer.

- Og ja, på en skala fra 1 til to, så føles dette som en skikkelig tier, legger Bertine til. - For å ha med ti rosetter hjem fra Baltic Cup, er jo veldig, veldig gøy, da, ler hun igjen.

Den velridende ponni- og childrenrytteren som nettopp har rundet 12 år, har allerede rukket å besøke Damark på to Baltic Cup-stevner, og kan altså nå også legge Sverige til på besøkslisten.

- Nå gleder jeg meg skikkelig til å ri Baltic Cup på hjemmebane i Drammen, for det blir sikkert også skikkelig gøy, avslutter Bertine fornøyd - vel vitende om at pappa Eirik Berentsen garantert vil legge forholdene til rette på Drammen Ridesenter for unge stevnedeltakere både fra Norge, Sverige og Danmark og kanskje også fra andre baltiske nasjoner.

Den norske 12-åringen prydet arrangørens facebookside opptil flere ganger gjennom stevnehelgen. Her etter dagens Grand Prix-seier med toerponnien Burnbrae Jack. Foto: Arrangøren

Amalie Bjordahl Schau kan også se tilbake på et godt Baltic Cup-stevne i Växjö – med tre plasseringer av tre mulige med syv år gamle Ciao Cornetto Z (Cornet Obolensky x Argentinus). Sørkedalsrytteren ble nemlig plassert som nummer to i juniorenes Small Tour både på torsdag i 1,20 m og fredag i 1,25 m. og fulgte deretter opp med en fin femteplass denne søndagen.

Lillesøster Anniken Bjordahl Schau hadde med seg den 15 år gamle ponnivallaken Obama Søblink til Baltic Cup og fikk også en riktig fin opptur denne avslutningssøndagen. Her ble resultatet en god firefeilsrunde i Pony kat. II Small Tour 1.00 m.

Som de fleste er kjent med, er formålet med populære Baltic Cup å gi unge sprangryttere i aldersbestemte klasser på ponni og hest fra de nordiske og baltiske landene et stevnetilbud av høy kvalitet. Slik får disse rytterne en myk overgang til regelrette internasjonale FEI-stevner. Baltic Cup drives av en frivillig organisasjon, og alt overskudd går tilbake til rytterne selv gjennom flotte premier.

I forkant av helgens stevne i Växjo - som var det første i Sverige på lang tid - har det vært arrangert to stevner i februar og april i Herlufmagle i Danmark. Underveis har de unge deltakerne samlet poeng i Trolle Trophy der klassene i Sponsor Cup og Grand Prix inngår. For å kunne vinne sammenlagt, må man ha deltatt på minst tre Baltic Cup-stevner gjennom sesongen.

Neste etappe på veien mot finalene på Vilhelmsborg utenfor Århus i Danmark den første helgen i desember, blir altså Baltic Cup-stevnet i Drammen. Dette finner sted i tidsrommet 29. august – 1. september, så sett allerede nå av tid på kalenderen! For å delta i Baltic Cup trenger rytter topplisens. Hest eller ponni må ha gyldig FEI Recognition Card og FEI-lisens, og ponnier må også ha gyldig ponnimåling. Send mail til ingrid@rytter.no for nærmere informasjon og melding av interesse.

Resultater:

Baltic Cups offisielle hjemmeside:

Relaterte artikler