Norsk ponniseier og premier

Nok en gang er portene på populære Sentower Park i Opglabbeek i Belgia åpnet for internasjonale sprangklasser, og denne langhelgen er blant andre flere unge norske ryttere på plass for å sanke både internasjonal erfaring og premier. - Og landslagsrytter Emilie Øia Helgensen, hun har til og med sørget for ponniseier.

av
Sille Kasin
En liten håndfull ungre norske sprangryttere er på plass i Belgia for tiden. Illustrasjonsfoto: NRYF

På fredag viste Emilie Øia Helgsen og ponnien Eye of Tiger Alias konkurrentene bakskoene og sørget for å legge dem bak seg på premielisten i 1.05m. Emilie, som både rir ponni og childrenklasser på hest, høstet sin første premie for helgen allerede på torsdag, og da bak tøylene på Lady Gaga Hh Z i en childrenklasse med hinderhøyde 1.20m.

Maiken Vandbakk Dragerengen deltar også i ponni- og childrenklasser i Opglabbeek, og kunne glede seg over en fin plassering som nummer fire i CSIP 1.10 med sin 18 år gamle irske sportsponni Ballynoe Fear Bui denne lørdagen.

Fanny Wedel Jarlsberg kan også se tilbake på riktig vellykte stevnedager i Belgia, og det også både på ponni og hest. Torsdag suste hun inn til en fin tolvteplass med sin 14 år gamle ponnivallak Holiday Hop ON i 1.05m, og denne lørdagen ble det nok en premie for makkerparet – som nummer ni i 1.20m med fire feil i grunnomgangen. Bak tøylene på Unelli (Ustinov x Phantom 26) har Fanny også høstet to fine premier ved CSI1*-delen av stevnet, først som nummer fem i 1.10m på torsdag, og deretter som nummer tolv i gårsdagens 1.20m.

Emilie har plass på NRYFs landslag for children og er også på begge satsningsgruppene for ponni, mens Maiken er på sastingsgruppe for children. Fanny er på sin side også blant de ponnirytterne som det satses på. At internasjonale premier derfor begynner å tikke inn, kommer med andre ord ikke overraskende, da dette er ekvipasjer i aldersbestemte klasser som vi garantert får høre og se mer til utover i sesongen.

Sin unge alder til tross har Emilie Øia Helgesen opplevd mange minneverdige øyeblikk i ringen. Her med ponnien Ruby Braveheart ved en tidligere anledning i Drammen. Arkivfoto: NRYF