Norsk plassering og nyttig lærdom

Norske feltrittutøvere har nylig vært til start ved store internasjonale stevner i Polen og Frankrike. Mens Louise Wuttudal kan glede seg over premie og Annicken Jegersberg over god gjennomføring i Sopot, tar Heidi Bratlie Larsen og Hans Bauer opplevelsene i Samur på erfaringskappen og retter blikkene fremover.

Ungrytter Louise Wuttudal og Uzelia hentet hjem en sterk femteplass i CCI3*-S i Polen. Arkivfoto: Mikael Peersson
av
Sille Kasin

Artikkelen ble oppdatert 5. juni.

Jumping Tour, Sopot Horse Trails, Polen:

Den polske kystbyen Sopot byr på noen av de beste fasilitetene for hestesport i Europa – med permanent oppstilling for mer enn 400 hester, flere innendørs- og utendørs arenaer å velge mellom, og også perfekte forhold i terrenget. De seneste dagene har Sopot Horse Trials invitert til første del av Spring Tour 2022 – med blant andre norske Louise Wuttudal med Uzelia (Algot x Uritza) og Annicken Jegersberg med Hunters Chili (Desert Knitght x Hunters Fleur) på plass.

Begge ekvipasjer deltok i CCSI3*-S der startfeltet rommet 15 ekvipasjer, og de kan begge se tilbake på en vellykket stevnehelg. Louise og Uzelia gjennomførte en god dressurprøve til 38.5 i straff og en foreløpig 8. plass på fredag, og fikk deretter et riv på sprangbanen på lørdag. Etter en flott feilfri utholdenhetsprøve i terrenget på søndag, ble duoen plassert på en sterk femteplass i klassen med 42.5 straff.

- Jeg synes det var en veldig fin og god terrengrunde på et kjempefint sted, slår 20-årige Louise Wuttudal fornøyd fast.

Annicken og Hunters Chil lå på sin side som nummer 12 etter dressuren, fikk åtte feil på sprangbanen, og forserte også den 3570 m lange terrengbanen med 20 hinder og 28 sprang uten feil. Ekvipasjen endte dermed som nummer åtte med 49.4 i straffepoeng.

Resultater:

Både Heidi Bratlie Larsen og Hans Bauer roser hestene sine, og var imponert over forholdene i Samur. Foto: Privat

Samur Complet, Frankrike:

Hans Bauer og Heidi Bratlie Larsen har på sin side besøkt Frankrike, nærmere bestemt under det fabelaktige feltrittarrangementet Samur Complet i tidsrommet 28. april – 1. mai. Begge de rutinerte feltrittutøverne kan se tilbake på mye positivt i løpet av tøffe konkurransedager, selv om det ikke gikk helt veien for noen av dem i CSI4*-L.

Hans Bauer og trofaste Præstegårdens Leopold (Londonderry x Præstegårdens Athene) leverte en strålende dressurprøve første konkurransedag, og la seg foreløpig inn på en sterk femteplass med 29.1 i straff blant 53 ekvipasjer til start. Heidi Bratlie Larsen og Marianne Borge Solvangs SR Lonestar My Hunter (Arkansas x Lonestar by Jessie) ble belønnet med 39.3 i straff og foreløpig plassering som nummer 22. Deretter var det lov å ha forventninger med tanke på hva de to ekvipasjene kunne utrette i terrenget, men dessverre skulle det vise seg at ingen av dem fullførte. Dermed var CCI4*-delen av stevnet i Samur over for begge norske.

Gjennom innlegg på sosiale medier kommer det likevel frem at gode erfaringer har blitt høstet, og at de begge tar feilene på sin kappe og ser frem til nye utfordringer. - Og ikke minst er de to rutinerte utøverne strålende fornøyde med de firbente makkerne sine.

Hans Bauer skriver: - Vel hjemme fra Saumur CCI4*L Frankrike. Leopold er i toppform etter reisen og er snart klar for nye utfordringer. Leopold gjør jobben lett for meg i dressuren etter 5. plass der. I terrenget gjør jeg dessverre et par grunnleggende rytterfeil. - Men FOR en hest og FOR et enormt stevne.

Heidi Bratlie Larsen er også optimistisk, og sporer fremgang - ikke bare for rutinerte SR Lonestar My Hunter, men også for sin andre hest til start, Martine Halvorsens Topstads åtte år gamle NV-vallak Sc Mr. Crichton (Corino VDL x Galaktic Spy by Gloriosus) som deltok ved trestjernersdelen av stevnet .

- Hunter ble litt spent i dressuren, men det er allikevel stor forbedring fra fjoråret og vårt beste dressurresultat i 4* så langt. Det som er gøy, er at jeg vet vi kan mye bedre, og han blir sjeldnere mindre spent enn før, så jeg tror det kan bli veldig bra, forteller hun - og fortsetter:

- I terrenget hadde vi en super feilfri runde på tiden frem til minutt 7, men var uheldige og hektet i et hinder og skilte lag. Marginene er små på dette nivået, og her var de dessverre ikke på vår side. Men alt vanskelig før dette kjentes lett, og vi gleder oss til neste stevne!

Resultater - Frankrike: WST | Saumur Complet (worldsporttiming.com)