Norsk medaljefangst

Når norske MG-utøvere hiver seg inn i medaljekamp under Nordisk baltisk mesterskap, resulterer det ofte i edle metaller. - Og så også på GRK Arena på Biri denne søndagen.

Svenske Erik Svenningsson vant individuelt NBC-gull, mens Lotta Daler og Henriette Johansen og sørget for sølv og bronse. Foto: Inga Daler/ NRYF
av
Sille Kasin

Gjøvik Rideklubb stod som arrangør av årets Nordisk baltisk mesterskap for juniorer og seniorer individuelt i Mounted Games, og mesterskapet, det bød som forventet på fartsfylt spenning fra fløyta gikk for første gang på fredag, og til det hele ble avgjort med de to A- finalene søndag ettermiddag.

NBC-arrangementet fant sted på GRK Arena på Biri, og for aller første gang kunne både utøvere fra de tre skandinaviske landene, støtteapparat og et begeistret publikum glede seg over at portene til den flotte og funkjsonelle flerbruksbanen for hestesport nå også ble åpnet for Mounted Games.

De tre rutinerte norske ringrevene Lotta Daler, Henriette Johansen og Zoe Haave tok seg videre til den forrukende medaljekampen for seniorene, mens Celine Wangen Eilertsen var alene om å representere de norske fargene i juniorenes finaleoppgjør med Aidah Bint Zahirah.

Til sist skulle det vise seg at svenske Erik Svenningsson med Lillevangs Caisa, som hadde los på årets individuelle seniorgull allerede etter de innledende sesjonene, trakk lengste strået i medaljekampen med 41poeng, mens Lotta Daler med Billaedein DB's Mr Tumble og Henriette Johansen med Davkalee Rebel endte som sølv- og brosevinnere med henholdsvis 35 og 29 poeng - men ikke uten kamp på selveste finaledagen.

- Det ble en spennende seniorfinale, bekrefter Inga Daler i etterkant. - Og hele arrangementet var utrolig vellykket, legger hun til.- Erik hadde kontroll fra første race, men Lotta på sin George våknet utover i omgangen og spiste innpå forspranget i de siste racet.

Juniorgullet gikk til svenske Ellen Eriksson og El Corazon med 41 poeng, mens de to danske lagvenninnene Anna Søstrøm med BE Dancer Højgaard og Emily Hartnack med Sammy sikret sølv og bronse med henholdsvis 38 og 24 poeng.

Og også juniorenes medaljekamp ble riktig så spennende. Vår egen Celine Wangen Eilertsen var nemlig også tungt med i medaljekampen i årets A-finale, men oppgjøret endte til sist med tap i tie break og en fjerdeplass i mesterskapet for den norske juniorekvipasjen.

Resultater: