Norsk lagseier og to fine andreplasser

Under Baltic Cup-stevnet på Drammen Ridesenter fikk mange av sportens yngste sprangryttere følt både på lagånd og evne til å ri under press denne lørdagen. Og det norske ponnilaget på kategori 1, de sikret populær norsk seier på hjemmebane.

Kategori 1 var kjempegode, kunne NRYFs Tom Vidar Leren Gjeldnes bekrefte etter at det ble seier på hjemmebane i Drammen denne lørdagen. Foto: Helene Gjerde Aamdal/ NRYF
av
Sille Kasin

Under Baltic Cup-stevnet på Drammen Ridesenter fikk mange av sportens yngste sprangryttere følt både på lagånd og evne til å ri under press denne lørdagen. Og det norske ponnilaget på kategori 1, de sikret populær norsk seier på hjemmebane.

Andre dag av Baltic Cup-stevnet på hjemmebane i Drammen ble en både innholdsrik, spennende og lang dag. Fra start av denne lørdagen og helt frem til tussmørket var i ferd med å senke seg over det flotte anlegget, var det nemlig full fart både på Gjelsten Arena 1 og 2. Her stod en rek ke individuelle klasser, samt engasjerende laghoppinger på programmet, og i tillegg ble det også invitert til CSI1*.

NRYFs landslagsleder for ponni og children, Tom Vidar Leren Gjeldnes, var godt fornøyd med den norske laginnsatsen under Baltic Cup på Gjelsten Arena 1 denne lørdagen. Foto: Sille Kasin/ NRYF

Og en av stevnets desidert travleste denne lørdagen, det var nok landslagsleder for ponni og children, Tom Vidar Leren Gjeldnes. Han hadde nemlig oppgaven som lagleder for alle seks norske lag til start i ponni, children og U25, og oppsummerer en del av inntrykkene sine:

- Det var veldig gøy at vi fikk til å stille lag i ponni kategori 3! Kategori 2 leverte OK, men skal vi hamle opp med Sverige, så må vi være feilfrie. I dag ble vi nummer to. Men kategori 1 var kjempegode! Vi hadde jo med et par rutinerte utøvere og et par som er ferske på den høyden. Og gode runder av alle resulterte i seier! Children var også topp, og vi var med i kampen om seieren mot Sverige, men Sverige tok oss i omhoppingen. Men alt i alt en god dag for spesielt ponni- og childrenlagene.

Det norske ponni kat. 2-laget ved Thea Førsund/ Lodestar Van’t Rechthof, Ella Homme Claussen/ Kantje’s Wilson, Olivia Riber/ Surprise og Hermine Bjune-Skogevall/ Coolfin Daisy sikret altså andreplass etter møtet med 1.15 m-banen presentert av Agria, mens Norges enerlag ved Josephine Haukeland/ Søndervangs Colorado, Amalie Bjordahl Schau/ Sparkling Mr. Bombastic, Kaja Linnéa Hagstrøm Lysne/ Hot Pursuit og Julie Årebrot Skai/ Shannon’s Joy sikret den gjeve førsteplassen i 1.25 m presentert av Agria.

Etter at andreplassen i laghoppingen for ponni kategori 2 var sikret på hjemmebane, hadde de fire norske lagrytterne all grunn til å smile. Foto: Helene Gjerde Aamdal/ NRYF

I lagkonkurransen for children 1.20 m presentert av Hööks stilte Norge med to lag, og Sofia Kingdom-Clark/ Coctail, Mie Sofie Nielsen-Johannessen/ Donna Karan, Ella Homme Claussen/ Ina og Madelen Ossletten Fuglstsad/ Angelina Jolie Svm Z knivet altså helt i toppen mot Sverige. De ble til sist nummer to etter flott laginnsats.

Norge stilte også med to lag i U25 1.35 m presentert av Gjelsten Holding. Her sikret svenske lagryttere både første- og andreplass, mens Julie Askim Petersen/ Caochella Dc Z, Fanny Wedel Jarlsberg/ Fogano de Verduizant, Helene Pillgram Evers/ Cordano 26 og Mathea Omberg Christiansen/ Akd Eclipse ble nummer tre.


Ett av de to norske childrenlagene lå lenge og knivet med Sverige om seieren. Til sist ble det en finfin andreplass å kunne glede seg over. Foto: Helene Gjerde Aamdal/ NRYF

Formålet med Baltic Cup som årlig inneholder fire - fem stevner i Skandinavia, er for øvrig å gi unge sprangryttere fra de nordiske og baltiske landene et stevnetilbud av høy kvalitet. Slik får de unge ponni-, junior- og U25-rytterne en myk overgang til regelrette internasjonale FEI-stevner. Baltic Cup drives av en frivillig organisasjon, og alt overskudd går tilbake til rytterne selv gjennom flotte premier.

I forkant av helgens stevne på hjemmebane i Drammen har det inneværende sesong vært arrangert tre Baltic Cup-stevner i Danmark. Underveis samler de unge deltakerne poeng i Trolle Trophy der klassene i Sponsor Cup og Grand Prix inngår – frem til det hele også dette året avsluttes med finaler på Vilhelmsborg utenfor Århus den første helgen i desember. For å kunne vinne sammenlagt, må man ha deltatt på minst tre Baltic Cup-stevner gjennom sesongen.

Resultater, både fra Baltic Cup-klassene og CSI1*: