Norsk lag til Barcelona

Poengene strakk ikke til finaleplass for Norge ved Longines FEI Jumping Nations Cup™ i Barcelona, men et norsk lag på den spanske banen blir det likevel. Fire kvinnelige ryttere setter nå fokus mot CSIOBarcelona – Cecilie Hatteland, Therese Søhol Henriksen, Marie Valdar Longem og Marit Haarr Skollerud.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Det blir et norsk lag med i finalen i Longines FEI Nations Cup likevel. (Foto: NRYF)

I sommer har nasjonene i første divisjon ridd om finaleplass i helgens 5-stjerners stevne i spanske Barcelona. For Norges del ble det ikke nok poeng, men da en invitasjon nylig kom, bestemte de seg raskt. Med landslagsleder Mikael Kolind i spissen reiser Cecilie Hatteland, Therese Søhol Henriksen, Marie Valdar Longem og Marit Haarr Skollerud for å ri med som lag i finalen.

Finalen i Barcelona rommer lag fra hele verden, kvalifisert via ligaer i de ulike verdensdeler. Det er et visst antall plasser for lag til start, og dersom noen kvalifiserte takker nei, inviteres nasjoner lenger ned på listen ut fra rekkefølgen.

-Vi har fått en mulighet til å ri med i finalen som følge av at en nasjon har trukket seg. Dette gir oss ikke noen mulighet til å kvalifisere til første divisjon neste år, men når vi får en slik mulighet, så må vi bare gripe den, sier landslagslederen. – Det er verdifullt for våre ryttere å få ri med på et stevne av dette kaliberet, så vi reiser ned, stiller opp og gjør vårt beste – og så er vi klare for Kingsland Oslo Horse Show etter det.

Det ligger en stor verdi i det å ri blant topprytterne på dette nivået. I tillegg innebærer Barcelona en mulighet som man ikke skal overse.

-Det er klart, skulle Norge vinne, så har vi sikret oss en OL-plass, sier Mikael.

Hestene de fire norske rytterne har med seg er Missy og Tourelle Z (Hatteland), Cyclone l’Epivent og Santos Z (Søhol Henriksen), Clarity og Echo de Virton (Longem) samt Lancaster og Nelson van’T Roosakker (Skollerud).

Også Sverige har i fått mulighet til å sende lag til Barcelona, selv om de ikke var kvalifisert etter sommerens stevner.

Finalen begynner den 29. september, og de åtte beste lagene etter de to innledende rundene rir finalen søndag 2. oktober.

Arrangørens hjemmeside