Norsk Baltic Cup-seier

De norske ponni-, junior- og U25-rytterne til start ved årets første Baltic Cup-stevne fortsetter å prestere på sprangbanen. Flere av dem har også denne lørdagen deltatt i premiehøsten, og 14 år gamle Josephine Heldal Haukeland sørget like godt for norsk seier i danske Herlufmagle.

Josephine Heldal Haukeland og Søndervangs Colorado var eneste ekvipasje som gikk null i kveldens Big Tour-finale for ponni. Her med en glad mamma, Marie Therese Haukeland under premieseremonien. Foto: Privat
av
Sille Kasin

Sandra Sunde Lian kan allerede se tilbake på flotte resultater i Herlufmagle og startet stevnedagen med å sikre en finfin tredjeplass med rutinerte Belo Horizonte (Baloubet du Rouet x Clearway) i Small Tour Sponsor Cup finale for junior og U25 denne lørdagen. 60 utøvere stilte til start, og hinderhøyden var 1,20 m. I denne klassen ble Sandra også plassert som nummer tolv med åtte år gamle Dana de Bruyeres Z (Diamant de Semilly x Baloubet du Rouet), mens Max Olaf Storeide Lööf ble plassert som nummer åtte med elleveåringen Cesar (Casall x San Partignano Cassini).

Blant de ni plasserte i Grand Prix 1,40 m, også for junior og U25, var hele fire ekvipasjer norske. Her viste på ny U25-rytter Sandra Sunde Lian form og kapret tredjeplassen i det 33 ekvipasjer store feltet med KWPN-hoppa G Millfield Gizelle (Cicero Z van Poaemel x Salamon), mens Ingrid Sandhei Bjørklund med Staedtebahn’s Cornwell (Cornet Obolensky x Phin-Phin) og Max Olaf Storeide Lööf med Mb Airborne Magic (Lux Z x Clover Hill) også var inne til premieutdeling etter omhopping som henholdsvis nummer fire og fem. Michelle Strand Ingvorsen med Clintano Ask (Clifton Ask x Quatsous) sikret også en fin plassering som nummer åtte etter en stødig firefeilsrunde.

Kvelden ble avsluttet med Big Tour for ponni, der Norge kun stilte med individuelle ryttere, og ingen lag, verken for kategori 3, 2 eller 1. I klassen for de i alt 19 enerekvipasjene som forserte hinderhøyde 1,25 m, måtte vi helt til start nummer 17 for å få kveldens første og eneste null, og hyggelig nok var det norske Josephine Heldal Haukeland og Søndervangs Colorado som stod for denne.

- Jeg er sykt fornøyd med ponnien min, men er veldig overrasket over at det bare var vi som satte nullen, ler 14-åringen fornøyd.

Sesongens første Baltic Cup-stevne avsluttes med finaler i både Small Tour Sponsor Cup og Grand Prix-klasser for ponni i Herlufmagle i regi av Riders Cup i morgen, søndag. Deretter ønsker Sportsrideklubben velkommen til årets første utendørs Baltic-stevne i flotte Bernstorrfspark i Københavns forstad Charlottenlund under 17.mai-helgen, mens Drammen Ridesenter åpner portene for Nordens største internasjonale sprangserie for ponni-, junior- og U25-ryttere i månedsskiftet august – september. 2023-utgaven av Baltic Cup avsluttes som vanlig med finale innendørs på Vilhelmsborg på Jylland den første helgen i desember – i forkant av super populære Danish Christmas Show.

Resultater: