Norge ut som nummer seks i Barcelona

Det er Brasil som setter finalen av Longines FEI Jumping Nations Cup i gang torsdag ettermiddag – Norge har fått startnummer seks av de 14 deltagende nasjonene i dagens kvalifiseringsrunde i den spanske byen.

Torsdag ettermiddag avgjøres det hvilke åtte lag som får ri selve finalerunden søndag og hvilke seks som skal ut i lørdagens Challenge Cup ved Longines FEI Jumping Nations Cup. (Foto:Nacho Olano)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Klokken 14.00 går kvalifiseringsrunden for alle de 14 deltagende nasjonene i finalen av Longines FEI Jumping Nations Cup ved CSIO Barcelona, et stevne som for øvrig er et av verdens eldste og som i år feirer hele 125 år. Det er niende år på rad at stevnet også rommer finalen av nasjonshoppingen. De åtte beste lagene fra dagens runde går videre til søndag der vinnerlaget skal kåres. De øvrige seks nasjonene skal ut i Challenge Cup lørdag kveld.

De 14 deltagende nasjonene er, i startrekkefølge Brasil, Canada, Irland, Spania, Norge, Frankrike, Mexico, Sveits, Storbritannia, Tyskland, Belgia, Nederland, Sverige og Argentina.

For Norge rir Cecilie Hatteland, Marie Valdar Longem, Therese Søhol Henriksen og Marit Haarr Skollerud.

Nederland møter som regjerende mestre; i fjor sikret de seg seieren ved å være eneste nasjon med null feil siste dag. I år er det Harrie Smolders sammen med Marc Houtzager, Johnny Pals, Maikel van der Vleuten og Jur Vrieling som har oppgavene, under ledelse av Jos Lansink som landslagsleder.

Argentina og Brasil representerer Sør-Amerika, mens Canada og Mexico har de to plassene for Nord/Sentral-Amerika. USA har ikke klart kvalifisering i år.

Sammen med Sverige fyller Norge opp de to siste plassene. I Europas første divisjon var det kun syv plasser, og ingen av disse nasjonene kom med, men som følge av at det ikke vil være noen lag fra Mellom-Østen, har Norge og Sverige begge takket ja til en invitasjon. Som vertsnasjon stiller også Spania. Åtte av verdens topp-18 ryttere er å finne på startlisten.

Det er den olympiske banebyggeren Santiago Varela som står bak helgens baner. Ikke bare handler finalen om en gjev seier, den også mulighet til å sikre seg en plass ved OL i Paris 2024.

CSIOBarcelona streames live på ClipMyHorseTV og finalen kan også ses søndag kveld på Eurosport Norge.

Start- og resultatlister