Norge med to deltakere i Junior-VM voltige

Endelig har Norge igjen deltakere i et VM i voltige – Ella Bryne Smogeli og Tage Øverland har gjort de siste forberedelser og er klare for mesterskapet i juniorklassen på Flyinge i Sverige. Det er et mesterskap av imponerende dimensjoner, med over 700 deltakere.

Ella Bryne Smogeli utgjør sammen med Tage Øverland den norske deltakertroppen til junior-VM voltige neste uke. (Foto: am.danner.elms)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Av Yri Øverland, sportsutvalg voltige

Nå nærmer det seg med stormskritt - den norske delegasjonen er på plass på Flyinge på søndag 23. juli. Våre to deltakende juniorer, Ella Smogeli og Tage Øverland, har tilbrakt dagene denne uken i Nederland hos trener og longør Nienke DeWolff, sammen med noen andre deltakere fra Storbritannia og USA. Der har de hatt en siste samkjøring for å bli klare for å vise sin beste versjon av både den obligatoriske runden og sin kür for dommerpanelet. De har begge trent og startet internasjonalt sammen med Nienke de siste to årene, i tillegg til sitt norske treningsopplegg – hele tiden med mål om mesterskap på dette nivået.

Tage Øverland er klar for et stort internasjonalt mesterskap. (Foto: Anna Mossige)

Arrangementet, som dekker både Junior og Young Vaulter, samt senior-EM både individuelt og for par og tropp, teller over 700 deltakere, og konkurransene starter tirsdag 25. juli. Våre utøvere skal ut i kür torsdag, og lørdag går finalerundene der de 20 beste utøverne deltar. Ulikt andre grener, starter de individuelle deltakerne på dette nivået i separate klasser for menn og kvinner. Denne delen av reglementet er under endring.

Juniorklassen for kvinner har ca. 60 deltakere, mens gutter teller 17.

For de som ikke tar turen ned, anbefales equisport.tv om man ønsker å oppleve denne flotte estetiske sporten. Vi gleder oss stort til en fantastisk uke med deltakere fra mer eller mindre alle verdensdeler, en hel uke i vakre Skåne – og vi ønsker våre unge deltakere en riktig god opplevelse!

Her finner du all offisiell informasjon:

https://www.vaulting2023.com