Norge kvalifisert med lag til Paralympics

Med oppdaterte rankinglister er det nå klinkende klart – det blir norsk paradressur-lag til Paralympics i Paris 2024.

av
Rebecca Ballestad-Mender
dressur / hest / paradressur / Norges Rytterforbund
Igjen vil vi kunne heie på et norsk lag i et Paralympics - Norge har kvalifisert lag til Paris 2024. (Foto: NRYF)

Innsatsen de norske pararytterne har stått for frem til nå har ført dem gjennom nåløyet med tanke på Paralympics i Paris. FEI har lagt ut rankinglister som er oppdatert per 22. desember 2023 som taler sitt klare språk. De to beste nasjonene på denne listen får plass til et lag i Paralympics, og med 850 poeng ligger Norge på en god andreplass bak Østerrike som har 868 poeng.

Dermed er det klinkende klart – det blir et norsk lag som skal ri med når Paralympics går av stabelen i Paris 28. august til 8. september. 3. september starter paradressuren - freestylefinalen går lørdag 7. august.
Laget skal bestå av maksimalt fire ekvipasjer, der tre av disse vil konkurrere. Hvert lag må ha minst en utøver i grad I, II eller III. Det er ikke tillatt med mer enn to utøvere i grad I. Resultatet til samtlige tre utøvere teller for lagresultatet.

Hvilke ryttere som blir å se innenfor railen for Norge må vi vente med å få vite. Lagrytterne innstilles til Olympiatoppen etter Nordisk Baltisk mesterskap i juni. Siste mulighet for endringer på laget er 5. august.

Rankingliste Para Dressage - FEI Para Dressage Paralympic Team Ranking

FEI Regulations for Equestrian Events at the Paralympic Games

Relaterte artikler