Nordaførr Dressurfæstival – kommet for å bli?

Gode ideer er som skapt for å deles, og inspirert av Bruråk Hestesportklubbs Trøndersk Dressurfæstival gikk Holand Hestesportsklubb løs på et lignende konsept hos seg. Bruråk delte villig på tips og råd, og i helgen handlet det om Nordaførr Dressurfæstival og Holand Hestesportsklubbs aller første L-stevne gjennom tidene.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Topp tre Nordvik LC ponni Fæstivalcup - vinner Lykke Solvær Helgesen/Skoglys Mathilde foran Pernille Lynghaug Nystad/Jason Lundgård og Benedikte Nordvik Sannes. (Foto: Holand Hestesportsklubb)

105 startende i løpet av tre dager hygget seg med hester og dressur i løpet av Nordaførr Dressurfæstival. Det var startende fra egne rekker og det var langveisfarende startende.

Stor dugnadsinnsats

-Det kom tilreisende fra Sandnesjøen, Meløy, Fauske og Bodø, forteller Rebecca Strøm Krogh, en av Holand Hestesportklubbs glødende ildsjeler som sto på ikke bare fra morgen til kveld, men nærmest døgnet rundt for å sørge for at alt sammen kom vel i havn.

Det var selvsagt intenst de tre dagene stevnet var i gang, men det ble lagt ned mye innsats i forkant også.

-Vi fikk malt vantet og ridebanegjerdet, kjøpt inn noen ny benker og snekret en dommerbu. Det har virkelig vært stor dugnadsånd her, helt fantastisk innsats av alle sammen, forteller Rebecca.

-Det har vært en fantastisk innsatsvilje fra alle her for å få dette stevnet vel i havn, sier Rebecca Krogh Strøm. (Foto: Holand Hestesportsklubb)

Kjekt med samarbeid

Bruråk Hestesportsklubb har flere ganger arrangert sin Trøndersk Dressurfæstival med stor suksess. Dette var inspirasjon til Holand Hestesportsklubb til å følge det gode eksempelet. Det førte til et samarbeid på tvers av rytterkretser – det skiller 70 mil mellom Bruråk og Holand.

-De delte villig med oss hvordan de gjorde det, det var så kjekt å samarbeide på tvers av rytterkretser. Vi brukte også samme rosettleverandør, rosetter.no, og de hadde god peiling på hva som ble laget på Bruråk – da var det lett for oss å bestille fine rosetter til vårt stevne.

Gode sponsorer er også særdeles gode å ha på laget. – Vi hadde mange sponsordekken, vi takker det lokale næringslivet som går inn og sponser. Det betyr så mye!

Det skal bli flere fæstivaler

Det var fæstivalcup på alle nivåer, fra fredag til søndag, og klasser fra LC til MA. Lørdag var det også Team Holand Challenge.

-Helgens stevne ble en suksess, vi hadde også til og med værgudene for det meste på vår side. Nordaførr Dressurfæstival tror vi har kommet for å bli, og til neste år håper vi på enda flere deltakere!

Topp tre LC Nordaførr Dressurfæstival cup hest. (Foto: Holand Hestesportsklubb)
Topp tre LB Nordaførr Dressurfæstival cup ponni. (Foto: Holand Hestesportsklubb)
Topp tre LB Nordaførr Dressurfæstival cup hest. (Foto: Holand Hestesportsklubb)
Premieplukkerne var godt synlige med overdådige rosetter - her nordlandshest/lyngshesten Bjørkefrost som gikk til topps i LA-cupen hest. Rytter var en av arrangørklubbens ildsjeler - Rebecca Krogh Strøm. (Foto: Holand Hestesportsklubb)
Topp tre MC Nordaførr Dressurfæstival cup hest/ponni. (Foto: Holand Hestesportsklubb)
Topp tre MB/MA Nordaførr Dressurfæstival cup hest. (Foto: Holand Hestesportsklubb)

Vinnere Nordaførr Dressurfæstival Cup 2022

Nordvik LC ponni:

Lykke Solvær Helgesen/Skoglys Mathilde fra Bodø Ride- og kjøreklubb

Elkem LB Ponni:

Sol Kristine Bergslid/What’s Up fra Bodø Ride- og kjøreklubb

Håkon Sveis LC hest:

Kristel Margrethe Hansen/Heros fra Holand Hestesportsklubb

Auto Elektro LB hest:

Rebecca Krogh Strøm/Dante fra Holand Hestesportsklubb

Rema 1000 Tverlandet LA hest:

Rebecca Krogh Strøm/Bjørkefrost fra Holand Hestesportsklubb

Frantz MC hest/ponni:

Tone Skaret Helgesen/Octopus Skjold fra Holand Hestesportsklubb

AVIS MB/MA hest:

Randi Kristin Botn/King Cavalier fra Syv Søstre Hestesportsklubb

Vinnere Holand Team Challenge:

Team Bodø ved Veronica Saugestad/Ecuus Carna, Sol Bergslid/What’s Up, Katarina Brorsgård/Steinsrud Mathrafal og Lykke Helgesen/Skoglys Mathilde.

Lagleder: Jofrid Bergslid