Noen feil i dag – men med videre

For både Victoria og Johan-Sebastian Gulliksen ble det noen feil på vei gjennom dagens 1,60 m bane ved EM i Milano, men et mål er nådd – de er begge blant de 50 som går videre til fredagens klasse. Svenske Jens Fredricson red gnistrende godt igjen og har sin ledelse i behold.

Svenske Jens Fredricson har blikket rettet fremover - mot et mulig gull. (Foto: FEI/Leanjo de Koster)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Etter dagens klasse er mesterskapsfeltet innsnevret fra det opprinnelige antallet på 85 til 50. For de to norske individuelle rytterne var det et mål å være blant de 50, og det er de også. Begge tok med seg to bommer i dag, og for Johan-Sebastian ble det i tillegg to tidsfeil. Sluttsummen etter to dagers innsats over Uliano Vezzanis baner er 11,11 for Victoria med sin Equine America Papa Roach (Perigueux/Zeus, oppdretter Rixt Meyer-Aller) og 12,88 for Johan-Sebastian/Harwich VDL (Arezzo VDL/Darco, oppdretter VDL Stud). Plasseringsmessig ligger de på henholdsvis som nummer 39 og 46 etter at torsdagens runde er vel overstått.

Svenske Jens Fredricson/Markan Cosmopolit (Cohiba/Caldio I, oppdretter Sören Savgren) ligger fremdeles i ledelsen etter nullrunde i dag og har dermed 0 feil totalt. Han følges i hælene av tyske Philipp Weishaupt/Zineday (Zinedine/Polydor, Franz-Georg Ottmann ) med kun 0,31 feilpoeng. På tredjeplass så langt er sveitsiske Steve Guerdat/Dynamix de Belheme (Snaike de Blondel/Cornet Obolensky, oppdretter Frederic Aimez) med 0,43.

Lagmessig har Tyskland gått forbi Sverige med 9,31 feilpoeng totalt foran Sveriges 9,51, mens det er Sveits om har en hov på bronsemedaljen før siste og avgjørende runde for lagmedaljene fredag. Denne lagfinalen begynner klokken 13.30. De 25 beste individuelt går videre til søndagens finale etter en hviledag lørdag.

Start- og resultatlister

Tyske Philipp Weishaupt har hånd om andreplassen etter to dagers konkurranse. (Foto: FEI/Leanjo de Koster)
Sveitsiske Steve Guerdat fikk sammen med sin Dynamix de Belheme dagens bane i Milano til å se ut som "a walk in the park" - og han avsluttet som han pleier, ved å la hesten få gresse litt før han gikk ut av banen. (Foto: FEI/Leanjo de Koster)