Niendeplass så langt til Norge

To dager er fullført ved VM i kjøring i Frankrike – og det er vertsnasjonen som ligger i tet, både individuelt og som lag. Dyktige norske ekvipasjer på maratonbanen gjorde i dag at Norge ligger på en niendeplass frem mot søndagens presisjon. – Jeg er stolt over at vi holder niendeplassen, sier landslagsleder Linn Støkken Nielsen.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Franske Marion Vignaud/First Quality ligger fremdeles i tet etter at også maraton er overstått ved mesterskapet i Frankrike. Frankrike leder lagkonkurransen - Norge ligger så langt på niendeplass. (Foto: Melanie Guillamot)

-Det har vært en ganske hektisk dag, fastslår landslagslederen stevneplassen Haras National du Pin i Frankrike. – Wenche er i virkelig storform og alle de tanker hun har kjent litt på om å droppe VM er glemt. Her er det bare 100 % fokus og en hest med en enorm kondisjon, forteller hun glad videre.

Linn fortsetter med ros til Jeanette Lund Støen og Penlangrug Black Knight som sammen med Øivind Mikkelsen og Maria Henriksson utgjør det norske mesterskapslaget. – Jeanette og Knight leverer maks i sin spesialdisiplin og kjører faktisk en del sekunder fortere enn Wenche, men de tar dessverre en ball og får 1,25 tidsfeil på etappen. Og det koster i dette selskapet.

Landslagslederen er like fornøyd med Øivind og Maria. – Øivind kjører stabilt og godt og det samme gjør Maria. Nivået er ekstremt høyt, og jeg er veldig stolt over at vi holder niendeplassen vår med laget!

Individuelt ble Wenche Johannesen/Engkildegårds Saturn Rts som nummer 15, Jeanette Lund Støen ble nummer 22, Maria Henriksson/Jelviro nummer 36 og Øivind Mikkelsen/Cartoon Hedegård nummer 49.

I dagens maraton glitret den franske kusken Marion Vignaud/First Quality igjen, de vant denne andre fasen og fikk best tid i fem av åtte hinder. Nederlandske Eline Houterman/Fino Uno Toltien fikk beste tid i to av hindrene og tok andreplassen, foran sveitsiske Mario Gandolfo/Favela.

Etter to dager ligger fremdeles Marion Vignaud i tet, foran regjerende mester Saskia Siebers (NED) og Kelly Houtappels-Bruder fra Nederland. For lag er det Frankrike i tet, foran Nederland og Tyskland.

-Vi hadde en flott runde i maraton, hesten min er bare fantastisk – helt overjordisk – han gjør alt helt perfekt, jeg elsker ham, sa Siebers som er på jakt etter nytt gull. – Jeg har hatt ham siden han var fire, nå er han 17. Han har vært skadet i år, så jeg er bare så glad for å se at han er tilbake på toppnivå. Han er regjerende mester, for han har ganske enkelt alle kvaliteter for dette – inkludert presisjon i morgen håper jeg. Min mann og groom Johan har gjort en formidabel jobb også – jeg er så glad – og dette er et fantastisk stevnested!

Dagens tredjeplasserte Mario Gandolfo var fornøyd med dagens runde – og med banen: - Det var en vakker maratonbane, veldig teknisk for hestene, fysisk – en bane for et VM, vi kan gratulerer banebyggeren og hans assistenter!

Arrangørens hjemmeside