Ni finaleplasser - tre kvalifiseringer igjen

Etter innsatsen i Amsterdam, rykker tyske Isabell Werth opp i teten sammenlagt i den vest-europeiske dressurligaen. Helgens vinner Dinja van Liere ligger som nummer fire når det nå gjenstår tre kvalifiseringer i ligaen som skal sende ni utøvere til finalen i Omaha, USA, i april.

av
Rebecca Ballestad-Mender
En lykkelig Dinja van Liere tok World Cup-seieren på hjemmebane i Amsterdam i helgen - og ligger nå som nummer fire i sammendraget av den vest-europeiske ligaen. (Foto: FEI/Arnd Bronkhorst)

Det er fremdeles godt med tid for flere ryttere å legge inn bud på de ni finaleplassene når det gjenstår kvalifiseringer både i Neumünster, Gøteborg og ‘s-Hertogenbosch. Med 74 poeng på fire starter kan Isabell Werth føle seg ganske så sikker på at hun får muligheten til å være i finalefeltet i Omaha, bak henne følger lagvenninne Ingrid Klimke med 68 poeng og Benjamin Werndl med 65.

Kvalifiseringen i Amsterdam var den åttende av 11, og Werth innkasserte gode 86,595 % med sin 17 år gamle Emilio (Ehrenpreis/Cacir Aa). Hjemmepublikummet fikk likevel mulighet til å juble enda høyere for et hjemmehåp – van Liere red inn hele 87,055 % med sin Hermes N.O.P. (Easy Game/Flemmingh) som siste ekvipasje ut. Det var andre gang denne ekvipasjen har tatt denne sesongen.

Danske Nanna Skodborg Merrald gledet seg over tredjeplassen, en plassering som hun ikke hadde ventet seg i det stjernespekkede feltet. Hennes partner var den velkjente hingsten Blue Hors Zack (Harmony's Rosseau/Jzz), som i en alder av 19 er i stadig god form og viser seg glitrende godt frem på banen.

19. februar er datoen for neste World Cup-stevne, i Neumünster, Tyskland.

Sammendrag vest-europeisk liga