Ni deltagere – og alle følte seg som vinnere

Tradisjonen ved en premiering er at rytterne takker dommer og publikum. Som regel skjer det i form av et smil og et nikk, men deltagerne i årets FERD Comeback Cup finale var så fylt av boblende rytterglede at gleden ble høylytt uttrykt også i form av takknemlige ord. Det var ni deltagere i årets finale og én som fikk høyest poengsum – men målt i glede var det ni vinnere av årets finale.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Ni deltagere - og én som fikk høyest poengsum totalt - Kristine Langen Stokmo/MHS Austerity - men målt i glede var det ni vinnere av FERD Comeback Cup. (Foto: NRYF)

De to finalerundene ved FERD Comeback Cup var i år lagt til de to første dagene av tradisjonelle Lier Horse Show hos Drammen og Omegn Rideklubb på Linnesvollen. Startfeltet bestod av ni deltagere som spent ble en del av to fine dager under solen i Drammen. På oppvarmingen fikk de som sedvanlig hjelp av en rutinert ener i trener-faget – Anny Hilde Lindén stilte seg til disposisjon for rytterne.

Rytterglede for alle: Trener Anny Hilde Lindén delte av sin kunnskap under FERD-finalen - hun bisto rytterne under oppvarmingen. (Foto: NRYF)

Og vinneren ble….

FERD Comeback Cup er åpen for ryttere som er 40 år eller eldre i finaleåret. Rytteren kan ikke ha startet i LA eller høyere de siste ti årene, og cupen er åpen både for tidligere konkurranseryttere og for ryttere som ikke har startet dressurkonkurranse før. Første dag var det LC:3 programmet rytterne skulle ut i – andre dag LB:4.

Kristine Langen Stokmo med MHS Austerity (Je t’aime Flamenco/Diamant de Semilly) var på hjemmebane – og hun innledet med en klasseseier til gode 73,800 %. Nina Larsen fra Søndre Eikeberg Rideklubb fulgte opp som en god nummer to med 68,600 % sammen med Menlo Flight, mens det ble blå sløyfe til Elisabeth Velde til velgående Pryd Skovå (Kneist Skovå/Granit Halsnæs) som fikk 68,600 %.

Fredag var det Katrine Strømstad med fullblodsen Flying Home (Joup/Royal Academy) fra Nannestad Hestesportsklubb som red hjem seieren etter et program som dommer Halvor Hornkjøl belønnet med 68,750 %. DORs egen Kristine Langen Stokmo sikret seg andreplassen med 67,500 %, mens Elisabeth Velde/Pryd Skovå kunne glede seg over andre tredjeplass på rappen.

Etter litt intens utregning i dommerboden ble det klart at årets Comeback-vinner ble Kristine Langen Stokmo. En god nummer to ble Katrine Strømstad – mens tredjeplassen naturlig nok gikk til Elisabeth Velde.

-Vi kjøpte Vicki for bare tre måneder siden, jeg hadde egentlig lagt opp som rytter for mange år siden og var egentlig fornøyd med det. Jeg har drevet mye med hest i min oppvekst, men aldri sånn som dette. Jeg har ridd masse på tur, hoppet litt småstevner. Så begynte min datter å ri for to år siden – og da klarte ikke jeg bare å henge i stallen. Det ble fôrhest – og så egen hest, forteller Kristine. – Dette er tredje stevne vi rir, jeg har aldri før ridd innenfor rail – så læringskurven har vært bratt. Men jeg har en fantastisk hest!

Rytterglede for alle: Årets vinner av FERD Comeback Cup: Kristine Langen Stokmo/MHS Austerity fra Drammen og Omegn Rideklubb. (Foto: NRYF)

Her er det rytterglede nok til flere

Den gleden som Kristine ga uttrykk for, både under premieringen og etterpå, var like mye en glede over hele opplevelsen som seieren. Den gleden hadde hun til felles med sine åtte konkurrenter. Samtlige deltagere var med inn til premieringen, og bredere smil og flere gledestårer ved en premiering skal man lete lenge etter. Takke-nikken til dommer og publikum var som sagt ikke nok for disse – de hadde mer behov for å uttrykke sin glede over det de har fått være med på. Det er ikke hverdagskost ved stevner at deltagerne hever stemmen og roper ut sin takk for en et vel gjennomført stevne og en fantastisk opplevelse. Men fredag formiddag på Linnesvollen var de ni vinnerne så breddfulle av rytterglede og klarte ikke holde den tilbake.

-Den delen håper vi at flere vil ta del i neste år, fastslår Tine Skoftedalen Fossing, organisasjonssjef i Norges Rytterforbund. – Vi er glade for på vegne av årets ni deltagere, men vi håper å se flere til start neste år. Vi må gjøre noen endringer i cupen slik at vi får med noen flere, det må vi se på når vi begynner planleggingen til høsten igjen. Vi har jo rytterglede for alle som visjon, og vi ser hvor stor gleden er her i denne cupen – her er det nok glede til mange flere!

Resultater

Se mer om FERD Comeback Cup her

Rytterglede for alle: Katrine Strømstad/Flying Home kunne glede seg over en klasseseier og andreplass sammenlagt. (Foto: NRYF)
Rytterglede for alle: Hun smilte mens hun red - og etterpå også. I fine, rutinerte Pryd Skovå har Elisabeth Velde en herlig læremester - og det resulterte i en fin tredjeplass etter kun å ha vært en ekvipasje i knapt to måneder. (Foto: NRYF)
Rytterglede for alle: Ewalina Maria Felicia Olsson med Escada Frihave fra Søndre Nordstrand Rideklubb etter endt ritt fredag. (Foto: NRYF)
Rytterglede for alle: Som regel er Idun Rosenfeld (Follo Hestesportsklubb) med sin datter til sprangstevner - disse dagene satt hun selv i salen, på datterens hest Flora Englegardens. (Foto: NRYF)
Rytterglede for alle: I fin harmoni gjennom to dager - Hallgjerd Seim Paulsen og herlige Elvis fra Konglungen Rideklubb. (Foto: NRYF)
Rytterglede for alle: Litt het innimellom, men vel gjennomført - Trine Hansen fra Søndre Nordstrand Rideklubb hadde all grunn til å smile av sin og Eduards innsats. (Foto: NRYF)
Rytterglede for alle: Nina Larsen innledet med å ta en flott andreplass sammen med Menlo Flight - og smilet kom også i løpet av fredagens program. (Foto: NRYF)
Rytterglede for alle: May Bøhren fra Borge Rideklubb smilte både før, under og etter! Det hadde hun også all grunn til - 23 år gamle Ramona var en fryd å følge gjennom de to dagene. (Foto: NRYF)