Nedtellingen har begynt

Sommertid er som kjent mesterskapstid, og endelig er det seniorkuskene våre som først skal få prøve seg denne helgen under NM kjøring på Epona Ridesenter. Men som NRYF landslagsleder kjøring, Linn Støkken Nielsen, sier: - Det er noen spennende måneder vi går inn i nå.

av
Sille Kasin
Illustrasjonsbilde: NRYF

Førstkommende helg inviterer Sørlandsparken Rideklubb til åpne klasser i kjøring med alt fra utdanningsklasser opp til og med Vanskelig B på Epona Ridesenter. - Og viktigst på programmet – de innlagte norgesmesterskapene for senior hest og ponni, samt par ved landsstevnedelen av arrangementet. - Og tilmeldingen, den er fenomenalt god – med blant annet fem ekvipasjer i ponnienes mesterskap og hele åtte i seniorenes. Hestebesiktigelsen er i forkant av dressur på fredag, mens maraton kjøres lørdag. Søndag avsluttes det hele med presisjon, og deretter er det tid for høytidelig premieutdeling. - Og NRYF landslagsleder kjøring, Linn Støkken NIelsen, hun er på plass der det skjer, allerede på torsdag.

- Kuskene har vært veldig fornøyde med de stevnene som har vært avholdt på Epona tidligere, og det ser ut til at arrangøren nå er klar for en skikkelig festhelg, forteller Linn Støkken Nielsen. Deltakerlisten er jo også hyggelig lesing, for her er det historisk mange deltakere både i ponni- og hesteklassen, legger hun begeistret til. – Jeg gleder meg virkelig til en fin stevnehelg på Sørlandet!

Neste store begivenheter

Men landslagslederen og alle vi andre venner av kjøresporten har mer glede i vente. Neste store begivenhet er nemlig verdensmesterskapene for unghest, der Maria Henriksson skal starte to hest, Milky Way og Marko i femårsklassen. Disse er forbeholdt fem, seks og syv års gamle hester, og går av stsabelen i Szilvasvarad i Ungarn i perioden 25. – 28. august.

- Maria hadde jo en historisk bronsemedalje med hjem til Norge i fjor med Jelviro som er kvalifisert til senior VM i år, så vi har store forventninger til dette mesterskapet også , forteller landslagslederen. – Maria er dog en fantastisk ambassadør for at tingene foregår på hestenes premisser, og med så unge hester og en veldig lang reise, kan det ksje mye som man er nødt til å ta høyde for, presiserer hun. – Det viktigste er derfor at de er med, og at hestene får en verdifull og god erfaring.

Og som om ikke dette er nok, står også en riktig stor internasjonal begivenhet til på programmet, nemlig VM for enbet i Normandie i Frankrike i midten av september.

- Den helt store turen i år går uansett til Le Pin-au-Haras, forteller landslagslederen. – Vi har fire kvalifiserte ekvipasjer til årets verdensmesterskap der, så etter at NM-helgen nå er vel overstått, tar vi stilling til hvem som skal reise dit. Fristen for å nominere ekvipasjer der er fredag i neste uke, så ja, denne NM-helgen på Epona er virkelig verdt å få med seg, avslutter Linn Støkken Nielsen.