Nå starter det opp med stevner igjen

Idet det årvisse Julekakerittet i distanse forrige helg måtte vike for nedbørsmengdene, blir kommende helg startskuddet for den norske stevnesesongen. Internasjonalt blir det også norsk deltagelse kommende helg, med World Cup i Basel som et høydepunkt der Cecilie Hatteland skal ri for Norge

Cecilie Hatteland representerer Norge under helgens World Cup-stevne i Basel, Sveits. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Distansesportens årvisse Julekakerittet er egentlig et must for å spikre Julefølelsen med stor J, men i stedet for å risikere et vått mareritt grunnet store nedbørsmengder, valgte arrangøren Gyland Hestesportlag å avlyse dette Landsstevnet og vier i stedet sitt fokus mot rittet i mars - som faktisk heter Marerittet. Dette vil i år også være et FEI-ritt.

Ingen andre stevner enn Julekakerittet sto i kalenderen første helgen i 2023, men den andre helgen skjer det – Tromsø Ryttersportsklubb skal arrangere et Utvidet Klubbstevne/D-stevne i helgen, mens Hønefoss og Ringerike Rideklubb inviterer til Buskerud Rytterkrets populære Vintercup.

Denne helgen deltar det også norske ryttere ved internasjonale stevner – syv norske sprangryttere er fordelt over tre ulike kontinenter.

Cecilie Hatteland er rytteren som skal representere Norge i Longines FEI Jumping World Cup ™ denne gang. Det er St. Jakobshalle i Basel, Sveits, som danner rammene rundt denne tiende kvalifiseringen i den vest-europeiske ligaen.

Ytterligere to ryttere deltar i Europa denne helgen – Marit Haarr Skollerud er ved CSI2*/CSI1*-stevnet i spanske Oliva, mens Birgitte Emilie Meier deltar ved CSI2*/CSI1* i Exloo, Nederland.

Marie Valdar Longem er nå på plass på det amerikanske kontinent og skal denne helgen ri ved CSI3*-stevnet i Thermal, California.

Tre norske ryttere er klare til å sette norske farger på kartet i De Forente Arabiske Emirater; Karina Hovland, Anita Sande og Madeleine Berheim Skår deltar i CSI4*-W/CSIYH1*/CSI2* stevnet i Abu Dhabi.

Dermed blåses stevnesesongen 2023 i gang!