Nå skal våre internasjonale ryttere ut på banen

Denne helgen åpner det velkjente danske stutteriet Blue Hors dørene for et internasjonalt paradressurstevne – og hit skal hele syv norske deltagere, deriblant våre paralympiske ryttere Jens Lasse Dokkan og Ann Cathrin Lübbe.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Jens Lasse Dokkan/Aladdin er en av de norske paraekvipasjene som er klare for internasjonal sesongstart førstkommende helg. (Foto: FEI)

CPEDI3*-stevnet 17.-19. mars ved danske Blue Hors i Randbøl markerer starten for sesongen 2023 for de norske pararytterne, der Nordisk på hjemmebane i Drammen siste helgen i juni og EM i tyske Riesenbeck i september er to viktige høydepunkter.

Paradressurstevne ved Blue Hors på vårparten er tradisjon, og denne gang er det seks tilmeldte nasjoner. De syv norske deltagerne er i tillegg til Jens Lasse Dokkan/Aladdin og Ann Cathrin Lübbe/La Costa Majlund ekvipasjene Signe-Christine Lillerud/Dakota, Christina Marcussen/Zorro Højris, Hege Størseth/Hønnerups Lidell og Kirsten Vik/Delphina.

De møter på skarp konkurranse i Danmark, blant annet ved regjerende mester fra både VM og Paralympics, danske Tobias Thorning Jørgensen.

Konkurransene begynner fredag.