Nå kan du planlegge Aachen-turen i 2026

Det er 20 år siden sist. I 2026 skjer det igjen i Aachen, Tyskland – da er det tid for VM i hele seks grener innen ryttersporten. 11.-23. august. Her er programmet for begivenheten.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Aachen Arena / hest / VM / Norges Rytterforbund
Det er 20 år siden sist - nå skjer det igjen, i 2026 er det VM i hele seks disipliner i tyske Aachen. (Arkivfoto: Hesteguiden.com)
Laster annonse...

Sommeren 2006 var hele Aachen preget av mesterskapet med de firbente utøverne. Det var utsolgt på stadion, og mesterskapet gikk inn i historien som – ja, nettopp historisk.

Relativt nøyaktig 20 år etter, får man muligheten på nytt. FEI annonserte under sin generalforsamling i november at det er Aachen som får VM i 2026 – i seks grener, etter at det tyske forbundet sammen med rideklubben på stevneplassen i Aachen, Aachen-Laurensberger Rennverein, hadde søkt om å få være vertskap. 11.-23. august 2026 er det tid for FEI World Championships Aachen 2026.

På programmet gjennom disse august-dagene står det sprang, dressur, feltritt, kjøring og paradressur. Dressuren innleder det hele, med lagkonkurranse i Grand Prix tirsdag 11. august. Denne dag arrangeres det også åpningsseremoni. Lagkonkurransen går som sedvanlig over to dager, og torsdag 13. august går voltige og feltritt også i gang. Fredag 14. august går Grand Prix Special, feltritt og voltige. Dette fortsetter lørdag – og nå blir det tid for Grand Prix kür.

Søndag er siste dag for voltige og feltritt, så går det hele i gang igjen onsdag 19. august frem til 23. august med sprang, paradressur og kjøring.

Du finner mer informasjon, programmet og billettsalg på hjemmesiden til arrangøren her.

Relaterte artikler

  • Laster artikkel...
  • Laster artikkel...
  • Laster artikkel...
  • Laster artikkel...
Laster annonse...