Nå har vi fått 17 nye Trener 1

Dette året har 17 studenter fra landet rundt reist til Bergen og lest og lært med Trener 1 som mål.

– Samtlige 17 har bestått eksamen og kan nå titulere seg som «autorisert Trener 1». Dette er vi kjempefornøyd med, især i et år som det har vært krevende å arrangere fysiske kurs, sier Kirsten Arnesen, utdanningskonsulent i Norges Rytterforbund.

av
Rebecca Ballestad-Mender
UTDANNING: Nylig har 17 trenerstudenter bestått eksamen og er nå autorisert Trener 1 fra NRYF. (Illustrasjonsfoto: NRYF)

Som autorisert trener i NRYF innenfor Norges idrettsforbunds trenerløype har man en kompetanse som er viktig for at ryttersporten skal fortsette å utvikle seg innenfor Norges idrettsforbunds idrettslige rammer.

Flere trenere på vei

-Det handler om å ha et system som sikrer enda bedre trenere – bedre aktivitet – bedre utøvere, fastslår Kirsten.

-Rytterforbundets trenerutdanning er bygget på rammeverket og trenerløypa til NIF, dette innebærer en kvalitetssikring gjennom gode systemer som er i norsk idrett og det sikrer at trenere kontinuerlig kan forbedre seg og videreutvikle egen kompetanse, fortsetter Kirsten. – Det er viktig å ha fokus på å ha gode trenere i norske ridemiljøer – og at klubber kan basere sin aktivitet på kompetanse innenfor gode og trygge rammer.

Nå er trenerstanden styrket med 17 nye Trener 1. I tillegg er det nå 8 studenter som går Trener 2. De kjenner akkurat nå på eksamenstiden. – De skal levere sin eksamen i midten av desember, forteller Kirsten. – De går igjennom en omfattende eksamen innen deres egen gren, samt fordypning i coaching og praksis de har hatt i perioden kurset har gått. Rytterforbundet er stolt av å ha en trenerløype som gir de så godt grunnlag og kompetanse inn i sporten!

God og trygg trening

En trener innen hestesporten har viktig oppgave. De skal sørge for ryttere i alle aldre og på alle nivå får en god og trygg trening som danner grunnlag for videre utvikling.

-I alle NRYFs trenerkurs står hestevelferd, rytterglede, idrettens grunnverdier og ryttersportens RASK i fokus, sier Kirsten. - Kursene våre baserer seg på god grunnridning, En autorisert trener kan gi grunnleggende opplæring, planlegge og lede trening for den aktuelle målgruppe på lett nivå i dressur, sprang og feltritt. De legger vekt på å skape et sosialt og trygt miljø basert på idrettens grunnverdier.


En autorisert trener kan gi grunnleggende opplæring, planlegge og lede trening for den aktuelle målgruppe på lett nivå i dressur, sprang og feltritt. (Illustrasjonsfoto: NRYF)

Kirsten oppfordrer alle som har en trener-spire i seg og som ønsker verdifull kompetanse i sitt daglige virke, til å gå trenerkurs – eller også delta på webinarer gjennom året.

-NRYF inviterer jevnlig til trenerkurs, disse annonserer vi på våre nettsider. Til våren blir det Trener 1 kurs i Viken. Vi tar opp 20 deltakere på dette kurset, det er bare å følge med på rytter.no, invitasjonen kommer ut 13.desember, forteller hun.

Du kan også se en oversikt over våre allerede autoriserte trenere her; Norges Rytterforbund | NRYF autoriserte trenere

Er det kjøring som du er opptatt av, får du snart mulighet til Trener 1 tittel der også. – Til våren blir det Trener 1 kurs i kjøring på Norsk Hestesenter, den invitasjonen vil komme ut nå til våren, smiler Kirsten.