Nå gir Karen stafettpinnen videre

Med engasjement og drive har Karen Houge hatt flere roller i Sportsutvalget Mounted Games i fire år. Nå gir hun – i rollen som avtroppende leder – stafettpinnen videre. – Det har vært noen spennende og lærerike år – nå er nye krefter på plass, og de har jeg full tillit til at vil ta sporten videre på beste måte, sier Karen.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Karen Houge gir nå stafettpinnen videre når det gjelder innsats i Sportsutvalget Mounted Games - og så fort en korsbåndskade er helet, er hun klar til å fortsette sin karriere som rytter. (Foto: Justine Baud)

Karen trådte inn i sportsutvalget 2019, med en vilje til å brette opp ermene for grenen hun har i sitt hjerte. – Jeg tenkte at vil man noe, så må man gjøre noe, sier Karen om sitt valg om å engasjere seg for sporten.

En første viktig oppgave for «nytt» sportsutvalg

Med en fersk stafettpinne i hånden, har det «nye» sportsutvalget en viktig første ting på agendaen – å takke rivjernet Karen for utrettelig innsats.

-Vi i «nye» SU-MG ønsker å takke Karen Houge for en flott utført jobb som breddeansvarlig, kontaktperson mot KOHS og NHF og nå den siste tiden som leder i «gamle» SU, sier Anne Kjensli Strøm som nå utgjør sportsutvalget sammen med Linn Prime, Mari Næss, Hedda Stadheim, Stian Hennie og Lene Merete Hansvoll.

Anne fortsetter:

-Karen hadde veldig mange planer og gode ideer og stod utrettelig på og her er et lite knippe av hva hun fikk til sammen med det «gamle» SU: Oppstart og oppfølging av ungdomsgruppen, Mounted Games Norge ut på sosiale medier, Sparebankstiftelsen-søknader som har gitt oss penger til en ekstra utstyrshenger i 2023. Vi er dypt takknemlig for jobben du har lagt ned!

-Vi er dypt takknemlig for jobben du har lagt ned, sier Anne Kjensli Strøm (tv) på vegne av det "nye" sportsutvalget - her Stian Hennie sammen med Karen Houge, Mari Næss og Linn Prime. (Foto: NRYF)

Å engasjere seg i sporten på denne måten innebærer at man oppdager alle oppgaver man ellers ikke tenker over at finnes – og som må gjøres.

Karen Houge

Spennende og lærerik tid

Karen betegner tiden i sportsutvalget som både spennende og lærerik.

-Jeg tok over som leder etter Inga Daler, og det har vært en fantastisk skole å gå i. Vi har jobbet mye sammen hun og jeg, og ettersom hun til daglig jobber som toppleder føler jeg nesten som om jeg fikk gå i en skole der jeg lærte om det å ha en topplederjobb. Jeg lærte rett og slett utrolig mye av henne, sier hun takknemlig.

I sitt vanlige liv – utenfor hestesporten – er Karen skuespiller, manusforfatter og regissør. Dette med manusforfatter har hun hatt nytte av i sportsutvalget.

-Å engasjere seg i sporten på denne måten innebærer at man oppdager alle oppgaver man ellers ikke tenker over at finnes – og som må gjøres. En ting jeg har gjort mye av er å skrive søknader – der har min bakgrunn som manusforfatter kommet godt med! Resultatet av dette har vært at vi har fått mye inn av midler til sporten fra blant annet Sparebankstiftelsen – jeg ble god på å skrive søknader, smiler hun.

– Jeg har også sett at det er ting som man ikke visste at virkelig tar tid – alt er ikke så rett fram som man kan tro det er. Vårt hovedfokus i sportsutvalget har vært å kommunisere ut hvorfor man tar de valgene man gjør. Det har også vært veldig viktig for oss å gjøre de midlene vi har fått inn tilgjengelige for rekrutteringen.

Engasjementet har gitt henne en «bedriftsfølelse». – Vi har samarbeidet mye på klubbnivå; det har vært SU-møte tidlig på dagen og så har vi fulgt opp med møte med klubber etterpå – det har føltes som å være i en bedrift vi jobber sammen for. Dette med å møte klubbene har vært viktig, det er så viktig at rytterne bidrar – vi trenger tilbakemeldingene. Vi har også innen klubbene vært opptatt av at det er rytterne – tenåringene - som skal jobbe på. Dette er ikke foreldrenes hobby, de må lære å ta ansvar selv.

Og nå - debut på ny scene og planer om hest på TV-skjermen

Selv om Karen nå trapper ned på et engasjement på en front, betyr ikke det automatisk at hun får et fritidsproblem.

-Nei, sier hun leende. – Jeg driver jo med masse forskjellige show – neste måned skal jeg faktisk til og med debutere med burlesque! Jeg kjenner jo noen som driver med det, så jeg kaster meg ut i det jeg også!

Karen gjør det selvsagt på sin måte. – Jeg fikk ødelagt korsbåndet i august og ble operert i november, så jeg har laget en krykke-burlesque!

Skaden har også gjort sitt til at egen ridning er litt på vent. Ikke bare ble hun skadet selv - også hesten hennes ble nylig satt ut av spill grunnet et spark fra en hestekompis som traff litt uheldig.

– Han fikk to brudd i griffelbeinet – jeg hadde en drøm om å ri VM i oktober, men han blir ikke klar før i august, og kun to måneder med ridning for meg blir for kort. Men om ikke annet så er det jo praktisk at vi er skadet samtidig, jeg låner hans laserdekken – vi kjører litt felles behandling, det er jo en fin bonding det!

Rivjernet Karen har også noen spennende prosjekter hun jobber med. – Jeg har utviklet en TV-serie som inkluderer hest, som jeg skriver på – den håper jeg kan komme sånn i 2025-26, og så jobber jeg med en spillefilm i hestemiljøet. Jeg ønsker å lage en hestefilm som heste-Norge kjenner seg igjen i! Vi får se hva som skjer – man er jo bare utrolig heldig når man kan bruke hobbyen på jobb!

Karen (foran til venstre) utgjorde sammen med Lise Tofteberg, Hedda Stadheim, , Camilla Frey og Linn Prime seniorlaget til VM i 2022 - grunnet egen skade og skade hos hesten er nytt VM i år ikke aktuelt - men Karen har mye på programmet likevel. (Foto: Justine Braud).