Nå er distansesesongen i gang

Med 18 ekvipasjer til start i dagens ritt i regi av Lund Kjøre- og Rideklubb er distansesesongen 2022 i gang. Flere av morgendagens stjerner benyttet seg av anledningen til å delta.

Marie Belland/Cocio sammen med Ida Belland/Lanners Inferia og mormor Kari Eiesland/Smh Pershan fikk godkjent ritt i dag. (Foto: Privat)
av
Rebecca Ballestad-Mender

18 distanseryttere i høyst varierende alder deltok til sammen i de fem forskjellige klassene som gikk i dagens ritt som lyder navnet «Kyllingrittet» - et navn som ganske enkelt følger av det faktum at stevneplassen er lokalisert til Kyllingstad.

I MB 80 km var det én deltager – Victoria Helen Sæther/Nylands Shantaram e. AS Sinans Pacha fra arrangørklubben som fullførte på tiden 6:50:45 med en snittfart på 11,69 km/t.

Klassevinner av LB 50 km fri fart ble Olaug Espeli Carstensen/Yacari e. Mussandm/WN Oquendo, også de fra arrangørklubben. Deres tid ble 03:50:17 og snittfart på 16,19 km/t. Nummer to i denne klassen ble Maren Aanestad/Carpe Diem Aziz e. Bumar/Redwood Lodge Essine fra Jæren Kjøre og Rideklubb.

De tre nestene klassene var alle Clear Round. LC 40 km ble sterkt preget av én familie – her var det tre generasjoner i farta. De to yngste var Marie Belland/Cocio og Ida Belland/Lanners Inferia e. Wilcrick Sandman GB/Penual Mark. Her var mamma Kine Belland og mormor Kari Eiesland med som ledsagere, med hestene ASE Rahyeelah e. Jary El Jamaal/Ch El Brillo og Smj Pershan e. Ecaho/Pers. Denne familieturen varte nesten fire timer totalt, og godkjent ritt ble det på alle. Samtlige ekvipasjer representerer Gyland Hestesportlag.

I LD 20 km var det totalt fem ekvipasjer med – og også her fullførte alle med godkjent resultat. I LD 10 km var det tre deltagere.

Start- og resultatlister