Nå er det straks vårt første mesterskap for året

På Linnesvollen begynner det å yre av liv. Torsdag morgen går startsignalet for Drammen Spring Tour – og med det også NM for seniorene. 12 ekvipasjer står på startlisten i år.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Laster annonse...

En trofast ringrev får i år følge av 11 for det meste litt yngre ryttere – Stein Endresen stiller til start og møter der på Solveig Fotland Newermann, Louise Pamela Verstegen, Mari Svele, Pål Flam, Silje Ludvigsen Dalen, Simon Yde, Fredrik B. Seim, Benedikte Serigstad Endresen, Johan-Sebastian Gulliksen, Morten Djupvik og regjerende mester – Therese Søhol Henriksen. Ofte har den nykårede mesteren kunnet heve en kongepokal triumferende til værs etter sammenlagt seier – med 12 startende i årets mesterskap når ikke klassen opp til det som kreves antallsmessig for å bli tildelt en slik.

Slik skal mesteren kåres

Klokken 18.30 torsdag kveld starter det hele med første avdeling. Da skal rytterne ut i en 1,45 m klasse, med bedømmelse 239. Det betyr at i tillegg til anvendt tid for gjennomføring av rittet, belastes ekvipasjen med tidstillegg for feil på hinder.

Andre avdeling går fredag, også da klokken 18.30. Hinderhøyden er igjen 1,45 m, men nå er bedømmingen 238.1.1 og det er kun en grunnomgang. Lørdag er det hviledag for NM-ekvipasjene, mens søndag skal det hele avgjøres, med tredje avdeling i 1,50 m der ekvipasjene skal ut i to runder

Allerede etter første avdeling kommer det en del matematikk inn i bildet. For mange er nok det enkleste å overlate dette til de som sitter bak tastene i sekretariatet og heller følge med på rangeringen på resultatlistene, for det krever sitt av den som regner i henhold til statuttene for mesterskapet. Resultatet i første avdeling omgjøres nemlig til feilpoeng ved å gange samlet tid (sluttresultatet) med faktor på 0,5, en beregning som etter utregning avrundes til nærmeste hele poeng. Den ekvipasjen som har lavest antall poeng etter dette, gis 0 feilpoeng. De øvrige ekvipasjene gis feilpoeng lik differansen mellom deres poengsum og poengsummen for ledende ekvipasje. For andre og tredje avdeling legges feilpoengene til de beregnede feilpoengene fra første avdeling. Norgesmester blir den som har lavest antall feilpoeng sammenlagt. Dersom noen på medaljeplass har lik feilpoengsum, avgjøres rekkefølgen ved omhopping. Øvrige skilles på tiden de red på i andre omgang i siste avdeling.

Start- og resultatlister

Laster annonse...