Nå er det individuelle mesterskapet i gang

De individuelle EM-øvelsene under året dressurmesterskap for unge ryttere og U25 i Ungarn er i gang, og denne fredagen har Celina Bådstangen og første del av startefeltet i U25 ridd Grand Prix.

Celina Bådstangen og Badinda Altena er blant U25-ekvipasjene som gjennomførte første individuelle EM-øvelse i Pilisjáfalu denne fredagen. Foto: NRYF
av
Sille Kasin

Årets EM-felt i U25 teller 36 ekvipasjer, og blant disse er 24 år gamle Celina Bådstangen og Badinda Altena (Tolando x Goodtimes) alene om å representere Norge. Denne fredagen har Celina og den øvrige halvdelen av startfeltet vært ute i FEI Grand Prix, mens den resterende halvdelen rir sine programmer i morgen ettermiddag. Etter at begge konkurransedager er vel gjennomført, venter den også den første individuelle medaljeseremonien ved årets EM. Med en totalscore på 65.923 prosentpoeng ligger den tysknorske EM-debutanten foreløpig på en tolvteplass. Så langt ligger tyske Felicitas Hendricks best an blant U25-rytterne, etter å ha blitt belønnet med 73.059 %. Dette er personlig bestescore så langt i karrieren for U25-rytteren.

Halvparten av ungrytterne har også ridd sine første individuelle EM-programmer denne fredagen. Når nå siste halvdel av startfeltet gjenstår i morgen, ligger foreløpig tyske Valentina Pistner i tet etter å ha ridd inn til en personlig bestescore på 75.559 %. Ungrytternes mesterskap rommer i alt 54 ekvipasjer, og medaljekampen deres avgjøres også i morgen.

Torsdag ble for øvrig de to medaljesettene for lag delt ut på Unikornis arena, og de danske lagrytterne kan sammen med de tyske se tilbake på en utrolig vellykket dag på jobben.

Lagfinalen for unge ryttere stod først på agendaen i Ungarn på fredag og ble en thriller av dimensjoner. Prosentene lå nemlig som perler på en snor i toppen helt til det siste, men til sist avgjorde fjerderytter Sophia Ludvigsen det hele til Danmarks fordel, og det med minst mulig margin. Dermed tok Danmarks ungryttere populært laggull med 218.618 % foran et sterkt tysk lag med 218.529, og med Storbritannia på bronseplass med en totalscore 215.500 .

Siste del av gårsdagen EM i Budapest ble viet U25-rytterne, som red andre avdeling av sin lagkonkurranse. På ny var det duket for dansk lagsuksess. Tyskland sikret også dette året gull med en totalscore på 218.117 %, men Danmark som ved dette mesterskapet hadde to nye ryttere med på laget, gjentok også fjorårssuksessen med sølv, denne gangen med i alt 213.323 %. Lagbronsen gikk til Nederland med totalt 210.324 %.

Resultater: