Nå blir det Victoria og Geir på fredagskveldene

Fredag 17. september er det sesongpremiere på NRKs seersuksess fra i fjor - «Familiens ære». Denne gang settes hestesporten på kartet - Victoria og Geir Gulliksen er blant de seks idrettsfamiliene sin møtes til dyst. – Veldig gøy å være med på, fastslår Victoria om realityserien. I første episode får seerne bli med hjem blant annet til familien Gulliksen.

av
Rebecca Ballestad-Mender
I årets sesong av realityserien "Familiens ære" på NRK, inngår Victoria og Geir Gulliksen som konkurransedeltagere. (Foto: Per Heimly/Nordisk Film NRK)

I «Familiens ære» deltar to generasjoner av kjente norske idrettsutøvere – der begge familierepresentanter har en sportskarriere. Deltagerne skal ut i ulike konkurranser som utfordrer fysikk, utholdenhet, strategi og samarbeid. Relasjonen mellom foreldre og barn kommer i søkelyset – i likhet med spørsmål som hvor viktig foreldrene har vært for barnas satsing, hvordan de er som familie, om alle i familien har samme forhold til idretten. Ikke bare får man se utøverne utfolde seg i konkurranser, de åpner også sine hjem og tar seerne inn i deres liv.

Og – man rekker å bli godt kjent med samtlige deltagere gjennom serien. Alle deltakere er med i samtlige episoder, ingen ryker ut underveis. I siste episode blir det en semifinale før to lag skal ut i en superfinale og redde familiens ære.

Årets deltakere er

• Markus (27) og Jan Åge (54) Fjørtoft, fotball
• Leon (20) og Quincy (45) Douglas, sprint
• Victoria (29) og Geir (61) Gulliksen, sprangridning
• Julius (17) og Susann (50) Goksør Bjerkrheim, håndball
• Thea Kyvåg (17), fotball, og Sahra Hausmann (48), håndball
• Henrik (17) og Frode (46) Hagen, håndball

Som i fjor er det alpinesset Kjetil André Aamodt som er programleder. Innspillingen av konkurransene foregikk fra 10. til 17. juni på ulike steder i Oslo, deriblant Bjørvika, Holmenkollen og Bislett. Opptakene hjemme hos familiene har pågått over flere måneder.

Når første episode kalles «overtenning»….

Første episode starter med en heftig padlekonkurranse i havnebassenget i Oslo – deretter blir det innblikk i livet til håndball-familien Goksør Bjerkrheim på Nordstrand i Oslo og hos familien Gulliksen på Lierskogen.

Victoria ler og sier litt, uten å røpe innholdet: - Jeg har fått se første episode, og jeg kan anbefale den, den er veldig morsom!
NRK har selv kalt første episode for «Overtenning». Lojalt lar Victoria være med å fyre oppunder dette episodenavnet, men hun bekrefter det alle som kjenner familien Gulliksen tenker seg: - Vi ga alt!

Fikk utfordret seg selv

TV-opplevelsen fra innsiden ga definitivt mersmak for Victoria. – Det var veldig gøy alt sammen, men kanskje aller mest gøy å møte de andre utøverne og hele crewet rundt, se hvordan man lager TV.

Våre to sprangryttere ble satt på prøve – på ganske uvante områder for dem. – Vi fikk virkelig utfordret oss ekstra mye, vi måtte gjøre mye som vi aldri har gjort før, ler Victoria. – Men samarbeidet med pappa, det syntes jeg fungerte bra!

De to sprangrytterne er med sin idrettslige bakgrunn muligens litt «the odd ones out» blant de seks familiene. – Det var mange med bakgrunn fra håndball og fotball med, og det skal sies at de var jo da veldig gode i alt som hadde med ball å gjøre. Pappa og jeg er jo ikke helt på samme nivå når det gjelder ballfølelse, smiler Victoria. - Men vi ga alt uansett, og det var himla gøy alt sammen. Jeg har fått se første episode, og den var veldig morsom, det er mye humor og humør med!

Du kan se «Familiens ære» NRK1 og NRK TV fredag 17. september kl. 20.05

Se mer om serien og deltagerne her

[UNKNOWN BLOCK TYPE]