Nå blir det sprang og paradressur på VM-arenaene

Onsdag klokken 11 går startsignalet for første lagkonkurranse i verdensmesterskapet i sprang. Norge har startnummer ni av de 22 nasjonene som deltar med lag. Første rytter ut for Norge er Victoria Gulliksen/Equine America Papa Roach. På BB Horse Arena innledes mesterskapet i paradressur klokken 08.30 – første norske rytter ut er Anita Hennie Johnsen i grad IV.

Onsdag 10. august går mesterskapsklassene i sprang og paradressur i gang. (Foto: _KAK1920 Herning2022)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Tirsdagen i Herning har sprangrytterne brukt til å ri i arenaen Stutteri Ask Stadium, der de fikk muligheten til å hoppe en bane på åtte hinder, deriblant vanngrav og en oxer. Noen ryttere valgte å bare ri noen enkelte hinder.

Det er Mexico som åpner Agria FEI World Jumping Championship, presentert av Helgstrand, mens Sverige – som har et aldri så lite favorittstempel – er siste nasjon ut. Med de ryttere som er med individuelt består startfeltet i tidshoppingsklassen av totalt 103 ekvipasjer.

Victoria Gulliksen/Equine America Papa Roach starter det hele for Norge som start nummer ni, andre rytter ut med norsk flagg på schabraken er Marie Valdar Longem/Echo de Virton som nummer 35. Marit Haarr Skollerud/Nelson van’T Roosakker skal ut som nummer 64 mens Cecilie Hatteland/Missy er siste rytter for Norge med start nummer 90.

Den rytteren som skal ut som nummer 103 – det er svenske Peder Fredricson/H&M All In.

Torsdag 11. august går andre runde, og de ti beste nasjonene kvalifiserer så til den avgjørende klassen fredag 12. august – da skal lagmedaljene deles ut – om nødvendig etter en omhopping. Den individuelle finalen går søndag 14. august.

Anita og Jens Lasse rir onsdag

I likhet med sprangrytterne har pararytterne i dag fått trene i sin arena, BB Horse Arena. Lagene fikk 20 minutter hver i arenaen sammen med sine trenere, hjelpere og groomer. En av trenerne som var ringside der i dag var Carl Hester, som trener for den britiske pararytteren Sophie Wells.

Totalt 83 ekvipasjer deltar i dette mesterskapet.

Fire norske pararyttere er klare for innsats for Norge. To av dem skal i ilden onsdag, det er Anita Hennie Johnsen/Lindegaard Lucky som rir grad IV. Denne ekvipasjen har starttid klokken 11.18.

Jens Lasse Dokkan og hans Alladin har fått æren av å ri aller først av de 16 ekvipasjene som utgjør grad I. Deres starttid er klokken 15.30.

I motsetning til hva som tidligere tradisjonen ved tidligere mesterskap, så begynner pararytterne med den individuelle konkurransen. Det vil derfor kåres verdensmestere allerede onsdag, i henholdsvis grad IV og grad I.

Ann Cathrin Lübbe/Lacosta Majlund har starttid torsdag klokken 15.50. De er start nummer 11 i grad III klassen. Stine Skillebekk/Calique V er start nummer 11 i grad V og har starttid klokken 19.10 torsdag.