Mot NM-finale

Mens mesterskapsstemningen under NM ponni på Hønefoss vedvarer, skrumper antallet deltakere inn. 2. avdeling denne lørdagen ble en tøff utfordring for både toer- og enerekvipasjer, men denne søndagen venter finalen for to små håndfuller. Samtidig har mange cupdeltakere gledet seg.

Vanngraven i NM 2. avdeling bød ikke på problemer for Olivia Borge Malmo og Obama Søblink. Før finalen leder de mesterskapet for ponni kat. 2. Foto: Kristian Strøm
av
Sille Kasin

2. avdeling ved årets norgesmesterskap for ponni kategori 2 og 1 ble åpenbart en utfordring for flere. I NM for toere fullførte nemlig bare tre ekvipasjer som alle nå er finaleklare denne søndagen, mens NM-finalen for enere kun vil romme fem ekvipasjer dette året.

Tre toere klare til dyst

I tråd med statutt delte alle feilfrie ekvipasjer seieren i 2. avdeling, som gikk i MB+5. I mesterskapet for toere delte dermed Lisa Kellis Wetteland Mpaza med Chamsiin fra Grenland Ryttersportklubb og Oliva Borge Malmo med Obama Søblink fra Fredrikstad og Omegn Ridelubb lørdagens førsteplass.

Lisa Kellis Wetteland Mpaza fløy over vanngraven og inn som delt vinner av 2. avdeling NM ponni kat. 2. Foto: Krisitan Strøm

Den tredje toerekvipasjen som gjennomførte 2. avdeling med tellende resultat i går og som dermed nå er finaleklar, var Lilly Hiller med FH Contador fra Polarsirkelen Hestesportklubb.

Gårsdagens vinner av 1. avdeling, Oliva Borge Malmo og 13 år gamle Obama Søblink, leder nå NM sprang for ponni kategori 2 sammenlagt etter to feilfrie besøk i ringen.

Fanny Josephine Wedel Jarlsberg og kat. 1Holiday Hop On hadde en riktig god dag NM -dag på lørdag og delte seieren i 2. avdeling NM. Foto Kristian Strøm

Fem enere videre til finale

Fem enerekvipasjer er på sin side også klare for sin mesterskapsfinale. Fanny Josephine Wedel Jarlsberg med Holiday Hop On fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb og vinneren av gårsdagens 1. avdeling, Linnea Ovidia Aamodt Fossnes med Touchy Subject fra Arendal og Grimstad Rideklubb, toppet listene sammen med null feilpoeng hver, og delte dermed seieren i 2. avdeling. Sistnevnte har nå også festet grepet om den foreløpige ledelsen i årets NM for ponni kategori 1.

To finalerunder venter

Selv om startfeltene i morgendagens NM-finaler beklageligvis er svært så små, er det likevel borget for spennende kamp om årets medaljer. Men først skal det altså ris to spennende finaleomganger denne søndagen – etterfulgt av eventuell omhopping om medaljene for likeplasserte.

Etter nok en god dag på jobben ligger Linnea Ovidia Aamodt Fossnes og Touchy Subject fremdeles i ledelsen i NM ponni kat. 1. Foto Kristian Strøm

På vei til KOHS

At Hønefoss og Ringerike Rideklubb i tillegg til NM-arrangementet for ponni også har blitt tildelt The Bodyshop Cup i MB for toerponnier, Backe Cup i MB for enerponnier og også Felleskjøpet Champions Cup, i 1,20 m for hesteekvipasjer gir helgens stevne et aldri så lite løft. For den store gulroten for alle cupdeltakere er selvsagt at veien for de beste går til finalene under selveste Kingsland Oslo Horse Show på Telenor Arena i oktober.

Vinner av cuprunden for toere ble lynraske Philippa Porskrog Heiestad med Lundgreens Amazing Dancer fra Drammen Rideklubb, mens seieren i enercupen gikk til Rikke Holt Kjeserud og SR Toms Lad fra Eidsberg Rideklubb. Aila Margrete Kristengård med Otazu M fra Hasle Hestesportklubb toppet på sin side resultatlistene i kvalifiseringen i Felleskjøpet Champions Cup, som gikk i 1,20 m og hadde hele 29 ekvipasjer til start.

Viktig for sporten

Vi har tidligere snakket med NRYFs sportssjef, Nina Johnsen om hvor viktig slike cuper som disse tre som ble avholdt på Hønefoss denne lørdagen, er for sporten vår.

- Cupene er en svært hyggelig satsning på rekrutt- og breddenivå, forteller Nina Johnsen. – De motiverer, og er engasjerende både for utøvere og foreldre. Å delta i en cup gir et eget «drive», og gjør at mange virkelig kommer seg ut og starter. For mange tjener deltakelse i cuper som et litt mer langsiktig mål som man kan ri mot, trene mot. Dette gir både motivasjon og også mestringsfølelse, som jo er så viktig i en individuell sport som vår.

Sportsjefen snakker seg varm og takker spesielt sponsorene av cupene, som er med på å nå ut til bredden gjennom nettopp å støtte bredden.

- Cupene er en fin inngang til større oppgaver senere, legger hun til. Å delta i cuper er en fin måte å kunne komme litt mykt i gang med å ri litt under press.

Helgens tre glade cupvinnere på Hønefoss - Rikke Holt Kjeserud med SR Toms Lad (Backe), Aila Margrete Kristenrød med Otazu M (Felleskjøpet Champion) og Philippa Porskrog Heiestad med Lundgreens Amazing Dancer /The Body Shop). Foto: Kristian Strøm

Resultater: