Mira og Cecilie sørget for norsk jubel i Stockholm og Poznan

Helgen byr på spennende stevner over hele Europa, og det norske flagget har allerede vist seg i toppen av flere resultatlister.

Mira Høidal tok en flott sjetteplass i Grand Prix-en på Linnesvollen søndag, og fulgte opp med plassering i Lövsta Future Challenge under Global Champions Tour i Stockholm fredag (foto: Andrew Settli).
av
Åse-Berit Jamne

Verdenseliten i sprangridning er nå samlet i nabolandet vårt hvor den åttende runden av Global Champions Tour er godt i gang. Og i godt driv, det er også vår junior, Mira Høidal som har med seg en fersk 6. plass fra CSIO3* 1.50 Grand Prix på Linnesvollen forrige helg. Det er ingen tvil om at den unge Hvaler-rytteren fortsatt har god vind i seilene om dagen, for fredag formiddag red hun inn til 10. plass og premie i Lövsta Future Challenge U25 1.45m på sin svenske vallak Bronx (Bravour x Cardento, oppdretter Stall Xena AB).

Resultater

Overbevisende i Polen

Det har virkelig vært en god start for Cecilie Hatteland i Poznan. Hun innledet stevnet torsdag med plassering i CSI4* 1.45 på Missy (Emilion x Heartbreaker, oppdretter: Postelmans NV), og fulgte opp med en knallsterk 7. plass i 1.50 fredag på den ti år gamle belgiske hoppa etter å ha fått kun ett ergerlig tidsfeil i grunnomgangen. Kun seks av i alt 46 deltakere kom seg gjennom til omhopping.

Resultater

Cecilie Hatteland (arkivfoto).

Rett på pallen

I Riesenbeck i Tyskland fortsetter Ada Braaten Johnsen å samle pallplasseringer på sin premieplukker My Way B&V (Emerald x Nabab de Reve, oppdretter DB Horses) som i sin første start plukket med seg en tredjeplass i CSI2* Medium Tour 1.40m bak Ludger Beerbaum og Marco Kutscher. Christine Gjerstad har også markert seg i øverste del av resultatlistene med flere av sine hester.

Resultater


Ada Braaten Johnsen og hoppa My Way B&V (arkivfoto: Alice Bjerke photography/alicebjerke.com).