Mira Høidal slo til på hjemmebane

Denne søndagen ble punktum for andre uke av Drammen Spring Tour satt med seniorenes CSI2* Grand Prix. Og unge Mira Høidal, hun gjorde det hun hadde satt seg fore – ri fort og virkelig satse, for så å gå til topps på hjemmebane. Og satset, det ble det også gjort i dagens øvrige klasser.

av
Sille Kasin
I omhoppingen satte ungrytter Mira Høidal og Bronx turbofart og viste konkurrentene bakskoene i helgens hovedklasse. Foto: Helene Gjerde Aamdal/ NRYF

Et fantastisk punktum for den andre uken av vårens største hestefest ble satt på Gjelsten Arena denne søndagen. 32 ekvipasjer stilte til start i CSI2* Grand Prix 1,45 m, der svenske Peter Lundström med team inviterte til en krevende bane i grunnomgangen med 13 hindre og 16 sprang. Maksimaltiden var forholdsvis knapp, så rytterne måtte virkelig finne rytmen og gi gass. Og banens siste hinder, en luftig rekk, den felte mange.

Forrykende omhopping

Åtte ekvipasjer gikk videre til omhopping, og blant disse var halvparten norske. Og her måtte det virkelig galopperes over lange strekk og våge å satse, så da nederlandske Henk Van der Pol ble klokket inn feilfritt med Cayenne de Clarence (Baloubet de Rouet x Alfa d’Elle) på forrykende 47.73, skulle man nesten tro at seieren skulle bli nederlandsk, og med dobbelt finsk på de to neste plassene.

Men slik gikk det altså ikke. For til stor glede for et entusiastisk hjemmepublikum, klinket ungrytter Mira Høidal og ti år gamle Bronx (Bravour x Cardento) til med en fantastisk omhoppingsrunde på 47.64 som man vil huske lenge – etter å ha tatt sjansen og ridd innenfor til tre, som nå var andre hinder i omhoppingen.

- Det er kjempegøy å kunne vise at jeg kan ri fort på dette nivået, for dette har jeg trent på så lenge, fastslår vinneren av helgens største klasse. - Bronx er en veldig fin hest å ri fort på, for han trives med et sånt tempo. Han er derfor litt lettere å ri fort på enn Aisha, den andre gode, nettopp fordi han er litt kvikkere i seg selv. - Kjempegøy, jubler hun igjen.

Gode norske utfordrere

Miras venninne på landslaget for unge ryttere, Lea Fondevik Syversen, har også grunn til å være storfornøyd med dagens Grand Prix-innsats. Sammen med Ambra (Quintender x Grandeur) leverte hun en av de stødigeste grunnomgangene i klassen, viste flere hvasse konkurrenter bakskoene, var først ut i omhoppingen mot klokken, og endte til sist som nummer åtte med én bom ned.

Johan Sebastian Gulliksen måtte også se én bom falle i en ellers knallgod runde, og rivet, det kom til overmål på aller siste hinder i omhoppingen. Han ble dermed plassert som nummer syv med Equine America It’s Me des Saules (Best of Nec x President), en hest som ellers ser ut til å passe ham perfekt.

Stein Endresen og Casall Sem (Cabachon x Coronado) gjorde også en hederlig innsats for å sikre norsk Grand Prix-seier på hjemmebane, men pådro seg også et riv i omhoppingen. Dermed ble sluttresultatet en fin sjetteplass i klassen.

Frisk satset i øvrige klasser

Josephine Marie Heldal Haukeland har hatt to fantastiske uker under Drammen både på hest og ponni. Her gratuleres hun av stevnets japanske FEI-dommer. Foto: Helene Gjerde Aamdal/ NRYF

Fra start på Gjelsten Arena kunne ingen fravriste childrenrytter Josephine Marie Heldal Haukeland og Igor Van’T Palmenhof (El Charro De Loupe x Triomphe de Muze) Grand Prix-seieren i 1,20 m også denne helgen – som forrige. Og deretter gjorde hun som hun gjorde det også første helg, og klinket til med den internasjonale ponniseieren i Medium Tour 1,25 m med Søndervangs Colorado.

Simon Yde og Nadal 2 (Numero Uno x Padinus) tok seg deretter av seieren i CSI2* Gold Small Tour 1,40 m, mens Emma Tallulah Behn og Fetoucha (Zacharov x Contendro II) viste seg frem som uslåelige for andre dag på rad, først i Silver Small Tour 1,20 m på lørdag, og deretter i Silver Big Tour 1,30 m denne søndagen. Førsteplass i CSI2* Bronze Tour 1,10 m gikk til Elise Melvoll Nøstvik og Uppy Girl (Huppydam des Horts x Flipper d’Elle).

Emma Tallulah Behn er blant rytterne som virkelig har hatt en fenomenalt vellykket stevnehelg. Her med Perle van Dorperheide. Foto: Une Susrud/ NRYF

I CSIP Small Tour 1,00 m ble det svensk ponniseier ved Emma Jakobsson og Kilgarriff Dexter, mens finske Neela Uotila og Flying Dutchman tok seg av seieren i Medium Tour 1,15 m.

Også i de nasjonale ponniklassene ble det satset friskt denne søndagen. Skogan Rideklubbs Olivia Riber og Mr Eco vant Linnesvollen Pony Trophy for treere i LB+5, mens Sofie Bjerkan Knoff og kat. 2 Keegan’s Dufy fra Tønsberg og Omegn Rideklubb tok seg av seieren i Small Tour 0,90 m. De finske rytterne har imponert stort denne andre helgen under DST, og denne søndagen var det blant andre Mona Relander som kunne hente frem smilet frem - etter seier med kat. 2 Cotton Socks i Medium Tour 1,05 m. I enernes Medium Tour 1,15 m klinket Sofie Eriksen og Lodestar Vann’t Rechthof fra Borge Rideklubb til med seier.

Drammen Spring Tour tar nå pause frem til konkurransene igjen begynner torsdag denne uken – med banehopping på tirsdag for deltakere som måtte ønske det.

Resultater: