Mikkel vant Mariero Pony Trophy: - Det største jeg har gjort

Stevnehelgen hos Jarlsberg og Melsom Rideklubb på Melsom rommet også finalen av Mariero Pony Trophy. Kragerø Rideklubbs Mikkel Fredin Nilsen og hans Attyrory Warrior toppet klassen ved hver mulighet – og tok sammenlagt seieren. – Det største jeg har gjort, fastslo den talentfulle rytteren.

av
Rebecca Ballestad-Mender
-Det største jeg har gjort, sier Mikkel Fredin Nilsen om seieren sammen med Attyrory Warrior i Mariero Pony Trophy. Foto: Kristian Strøm
Laster annonse...

Seks ponni kategori 1 ekvipasjer deltok i helgens finale. Søndag lød oppgaven på to omganger i 1,25/1,30 m. Mikkel og hans 15 år gamle kriger var suverene fra dag en, med flotte nullrunder dag etter dag. De innledet også søndag med enda en herlig nullrunde, med flyt og harmoni hele veien. I andre omgang ble det en misforståelse som resulterte i en bom ned, men seieren var i boks likevel. Julie Årebrot Skai/Shannon’s Joy fra Søndre Nordstrand Rideklubb er en ekvipasje som i likhet med Mikkel og Warrior bare har fulgt utviklingsskalaen rett oppover gjennom sesongen, og de fastslo dette med en helg der de innledet med null feil, så to fire feilsrunder mens de på siste oppgave måtte ta med seg 12 feilpoeng. Dette holdt til andreplass sammenlagt, foran Rasmus Aasland med fine Gaoth Mhara Lad fra Tønsberg og Omegn Rideklubb.

Frem mot finalen på Melsom har det vært flere kvalifiseringer gjennom sesongen, og den som der klarte å sanke inn aller flest poeng var Linnea Aamodt Fossnes/Touchy Subject fra Arendal og Grimstad Rideklubb. De toppet poenglisten med 67,5 poeng, med Mikkel Fredin Nilsen/Attyrory Warrior som en god nummer to med 63 poeng, deretter Julie Årebrot Skai/Shannon’s Joy med 55,5.

Helt nydelig

-Det har vært veldig bra baner gjennom denne cupen, og ponnien min har hoppet fint – litt kluss i siste runde, men ellers har det vært helt fantastisk, fastslo Mikkel.
Warrior har vært Mikkels makker på ponnibanene dette året, og de har på kort tid rukket mye – som EM og FEI Jumping Ponies Trophy. Selv om de to har vært flinke sammen før, er Mikkel ekstra fornøyd med denne helgen.

-Jeg føler at denne helgen har ting virkelig kommet på plass, han har vært så rolig og fin – det har fungert så veldig bra.
Helgens resultat er noe Mikkel vekter høyt:
-Jeg har aldri gjort noe så store greier i hele mitt liv, så dette var helt nydelig!

Resultater

-Det har vært veldig bra baner gjennom denne cupen, og ponnien min har hoppet fint – litt kluss i siste runde, men ellers har det vært helt fantastisk, fastslo Mikkel. Foto: Kristian Strøm
Julie Årebrot Skai/Shannon's Joy sikret seg andreplassen når det gjaldt som mest. Foto: Kristian Strøm
Rasmus Aasland/Gaoth Mhara Lad tok en god tredjeplass. Foto: Kristian Strøm
Laster annonse...