Mikkel avsluttet med seier i B-finalen

Mikkel Fredin Nilsen vendte gårsdagens nedtur i siste lagkonkurranse til den beste mulige oppturen i dagens B-finale. I dag satt nemlig seieren etter formidabel innsats over hinderne i Strzegom, Polen.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Mikkel Fredin Nilsen/Attyrory Warrior avsluttet innsatsen i årets EM ponni sprang med seier i B-finalen. (Foto: NRYF)

Mikkel la fra seg feilene fra i går og gjøv løs på dagens oppgave i B-finalen med fullt fokus på prestasjon. Fire av ekvipasjene red feilfri nullrunde over hinderne som lå på 1,25 m – og Mikkel og Attyrory Warrior var en av dem. I omhoppingen var det kun to som gjentok bedriften. Mikkel var en av dem, og han gjorde det attpåtil på beste tid, med over to sekunders margin til nummer to.

Dermed avsluttet han sin gode innsats med seier i B-finalen.

-Veldig gøy med en fin avslutning, konstaterer lagleder Solveig Fotland Newermann fornøyd.

Mikkels seier telte absolutt for «fornøyd-kontoen», men det gjorde i like stor grad innsatsen til hele laget under mesterskapet.

-De har vært flinke alle sammen og levert flere gode runder. Vi hadde selvfølgelig håpet på en plass i finalen, men denne gangen ble det dessverre ikke det, fortsetter hun. – Vi tar med oss masse god erfaring og jobber videre med å løfte oss til å bli enda bedre.

Et mesterskap består av mer enn det som skjer inne på selve sprangbanen – det er mye rundt det hele som betyr mye.

Laglederen smiler: - Det har vært en fin gjeng å være på tur med; positive ryttere, foreldre og støttespillere. De er flinke, rett og slett!

Siste innsats på dressurbanen

Siste norske rytter var i ilden på dressurbanen i dag i den individuelle konkurransen som har gått over to dager. Troy Grønvold Belgen og Strandgaards Dance Forever var til start, men måtte seg at prosentresultatet sank litt i forhold til den gode innledningen han hadde i første klasse. Denne gang ble prosentresultatet 63,486. Dance var ikke helt med på notene i de første øvelsene etter første midtlinje, men Troy beholdt roen og fikk sin vallak fint på plass igjen – en god prestasjon i seg selv. Noen små feil fulgte etter dette, men ekvipasjen hadde mange gode momenter.

Med dette er innsatsen fra de norske rytterne i mesterskapet vel overstått, og finalene som avgjør de individuelle medaljene gjenstår. Søndag begynner kürfinalen på dressurbanen klokken 09, feltrittrytterne skal avgjøre det hele over hinder fra klokken 10, mens finalen på sprangbanen begynner klokken 13.00.

Start- og resultatliste