Mesterskapsglede i MB

Denne søndagen har tre medaljesett blitt delt ut i regi av Starum Hestesportsklubb, og vi kan dermed gratulere tre nyslåtte, strålende fornøyde hallmestere dressur MB og øvrige medaljører.

Tre medaljesett ble vel fortjent delt ut etter et på alle måter vellykket Hallmesterskap MB. Foto: Arrangøren
av
Sille Kasin

I Hallmesterskapet MB hest som hadde hele 20 skjerpete ekvipasjer til start, ble det til sist gårsdagens vinner av 1. avdeling, Oppdal Hestesportsklubbs 17 år gamle Emma Løkken og like gamle Mr Gold G, som trakk lengste strået. Med en totalscore på 138.674 og en viktig andreplass i dagens 2. avdeling, kunne velridende Emma som allerede har flere mesterskapsmedaljer i samlingen fra før, slippe seiersjubelen løs.

Juble kunne også Gjøvik Rideklubbs Adeline Eide Johansson gjøre - etter å ha tøylet Sahlertz- Ramball inn til gode 69.865 prosentpoeng i dagens 2. og hallmesterskapets avsluttende avdeling. For gjennom toppscore denne søndagen ble ikke bare medalje, men også sølvet sikret med 137.610 prosentpoeng totalt.

Nittedals Sanna Kristofferstuen og Stall-K’s Bon Jovi lå an til sølv etter gårsdagens innledende 1. avdeling. Men i denne sporten der marginene er små, skulle det vise seg at 68.153 prosentpoeng i 2. avdeling og en totalscore på 137.026 til sist skulle resulterte i bronse.

Hallmester for ponni kategori 1 ble Borge Rideklubbs Thea Victoria Harlem på Schmeer’s Hof Simba med totalt 139.609, og duoen holdt dermed fortet fra i går. Solberg Rytterklubbs Celine Granli sikret på sin side sølv med Davidoff etter å ha oppnådd en totalscore på 136.526 prosentpoeng, mens en strålende fornøyd Mira Antonsen Hjelle fra Moldegaard Ryttersportsklubb red Filur af Grønagergård inn til bronse etter et godt program i 2. avdeling og en totalscore på 135.438. I alt stilte hele 16 enerekvipasjer til start dette året.

Startfeltet i mesterskapet for de minste ponniene var med sine seks ekvipasjer, ikke det største, men bød like fullt på mye spenning. Etter 1. avdeling på lørdag lå Moldegaard Ryttersportsklubbs Ingse Hagevik og Malibu i tet. Duoen klinket til med et godt program også i dag, og kan nå dermed smykke seg med tittelen som Hallmester ponni kategori 3 og 2 i et helt år videre. Julie Hvinden-Haug Jacobsen hadde på sin side Honeymoon (III) som makker, og sikret sølv med totalt 132.419 prosentpoeng. Malie Myrbråten Bjørnsen og Amaretto Di Saranno fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb vant bronse i årets mesterskap med en totalscore på 129.499.

Resultater:

Tre sett jublende glade HM-medaljører med gode hjelpere - årets gullvinnere flankert av sølvmedaljører til venstre og bronsemedaljører til høyre. Foto: Arrangøren