Mer norsk sprangsuksess

Norske sprangryttere fortsetter å innkassere premier. I Spania er Marie Valdar Longem blant dem som viser form sammen med Johan Gulliksen, og Geir Gulliksen har satt et flott punktum i Qatar denne lørdagen.

Marie Valdar Longem har vært på plass under Andalucía SunshineTour helt siden 2008. Søndag rir hun Echo de Virt on i CSI4* Grand Prix. Arkivfoto: Elena Zobova
av
Sille Kasin

Under denne tredje uken av Andalucía Sunshine Tour fortsetter Marie Valdar Longem med all tydelighet å vise at både hun og hestene hennes stortrives på gressmattene i det enorme komplekset Deheesa Montenmedio i spanske Vejer de la Frontera, Cadiz. Etter å ha kapret en god tiendeplass med Algorhythem i CSI4* Big Tour 1,45 m fredag formiddag, klinket nemlig den norske Sunshine-veteranen også til med en sterk 13. plass i gårsdagens rankingklassse med hinderhøyde 1,50 m. Makker var førstehesten Echo de Virton, som nå er klar for morgendagens Grand Prix.

- Ja, vetran er virkelig ordet, ler 29-åringen. Her har jeg nemlig ridd hvert eneste år helt tilbake til 2008. For meg er dette den aller beste touren for både hest og menesker! Fasilitetene er fantastiske, og arrangørene supre. Hvert år prøver de å forbedre seg, og det er alltid like hyggelig å komme tilbake hit.

Hun fortsetter:

- Hestene stortirves, og det gjør jeg også. Det er ikke mange steder vi har muligheten til å ri på nydelige, store gressbaner. De første ukene har vi brukt på å komme igang igjen etter en velfortjent vinterferie for hestene. Det er først denne uken her at jeg har satset mot kvalifisering til Grand Prix, og det klarte jeg altså med Echo i går. Så nå går han CSI4* Grand Prix i morgen, stråler hun.

Og selv om Marie er for virkelig Sunshine-veteran å regne og har mange tidligere meritter å se tilbake på, gleder hun seg stort til de resterende ukene av Andalucía Sunshine Tour, som dette året går helt frem til slutten av mars over ialt syv uker.

- Jeg gleder meg veldig til resten av touren, ja, bekrefter hun glad. - Hestene er i kjempeform og er veldig happy med å være utendørs igjen. Så langt er jeg veldig fornøyd med utviklingen til hestene mine, avslutter hun.

I skrivende stund mangler fortsatt enkelte resultater fra Vejer de la Frontera. Vi vet imidlertid at Johan Sebastian Gulliksen og Ambrosio D'Alcy var blant de 14 ekvipasjene som gikk videre til omhopping mot klokken i PAVO Small Grand Prix 1,45 m. Med én bom ned endte duoen på en sterk 10. plass og sikret rankingpoeng. I 1,10 m ble Ane Straumsheim og Carlotta 251 på sin side plassert som nummer 15.

Resultater:

Doha,Qatar

Geir Gulliksen tøylet VDL Groep Quatro feilfritt inn til en god syvendeplass i ettermiddagens CSI5* tidshopping 1,50 m i Doha, Qatar. Dermed er punktum satt for et på alle måter vellykket besøk ved 2022-utgaven av Commercial Bank CHI Al Shaqab – med tre sterke plasseringer på fire starter.

Mer spenning ventes i Doha allerede om få dager. Etter flere måneders venting går nemlig startskuddet for nok en sesong Longines Global ChampionsTour ved Al Shaqab i tidsrommet 3. – 5. mars. Årets utgave rommer ialt 16 etapper før det hele kulminerer med Global CHampons Playoffs i Praha, Tsjekkia i november.

Resultater:

CES Valencia Spring Tour, Spania:

De seneste dagene har Sandra Løvås vært alene om å forsvare de norske fargene i Valencia. Både fredag og lørdag skulle vise seg å bli riktig så gode dager på jobben - med en 11. plass i 1,30 m med Kanouchy Z ved CSI2*-delen av stevnet på fredag og en ny 1,30 m-plassering som nummer 10 denne lørdagen, etterfulgt av en 5. plass i CSI1* 1,30 m med Beyond Fellow Dancing K.

Resultater:

Mediterranean Equestrian Tour, Spania

MET 2022 er også inne i sin tredje uke, og norske ryttere fortsetter premiejakten også der. I fredagens Gold Tour 3 1,40 m sikret Pål Flam en 17. plass med Corland-sønnen Jaeger VE. Helene Leidland hadde også en god dag i ringen med Park Avenue gjennom 16. plass i BronzeTour 2 1,20 m.

Denne lørdagen fulgte Kathinka Brøndmo og Carsall opp gårsdagens fine resultat. Dagens innsats ble belønnet med en fjerdeplass i Bronze Tour 1,10 m.

Nicoline Thrane-Steen Røkke fortsetter å prikke inn nullrunder med Quintago. I dagens Bronze 3 Accumulator 1,30 m ble det en ny plassering, denne gangen som nummer 12.

Resultater:

Peelbergen, Nederland

I WIVO Prix CSI1* 1,25 m fredag kveld der 65 ekvipasjer stilte til start, kunne Cathrine Tonna og Libretto innkassere 15. plassen etter to feilfrie faser. Også torsdag endte duoen på premielisten.

Resultater: