Men nå er det klart for lag-NM dressur

Når et stort mesterskap skal arrangeres står man som klubb unektelig litt på hodet for å få alle detaljer på plass. Men Borge Rideklubb har det med å lande på beina – og nå begynner de å bli klare til å ta imot 14 heste-lag og 8 ponni-lag i årets lag-NM dressur denne helgen. Klubben gleder seg til masse dressur og lagglede, til åpningsclinic ved Pether Markne – og til å få besøk av ryttergeneralen!

av
Rebecca Ballestad-Mender
Medlemmene i Borge Rideklubb har stått på hodet med alle forberedelsene til lag-NM, men de lander trygt på beina og årets deltagere kan se frem til enda en hestefest på Fredriksborg Hestesportsenter. (Foto: Borge Rideklubb)

De frivillige i klubben tar en liten pust i bakken i forberedelsene og forteller om det kommende mesterskapet. – Her er vi i full sving! Teltstaller er ankommet, parkeringsplassen er ryddet, kiosken er vasket og alt er shinet, vi begynner å bli klare til å ta imot alle sammen!

Det er lørdag og søndag som er konkurransedagene, men mesterskapsstemningen senker seg over Fredriksborg Hestesportsenter på fredagen. Da står som vanlig vetsjekk på programmet. Deretter er det duket for en storslagen åpningsseremoni for alle deltakerne, med besøk av generalsekretær Beate Heieren Hundhammer (som du finner på instagram ved å søke på "ryttergeneralen"!), presentasjon av lagene, masse god mat – og ikke minst til at landslagsleder Pether Markne skal holde dressurclinic fra klokken 20.00 fredag kveld.

Deltagerne kan glede seg til å ri opp midtlinjene sine – og alle kan glede seg til å kjenne på rytterglede og lagglede i striglede omgivelser. – Banene er ny-preppede og gresset er klippet, vi gleder oss, lyder det fra Monica og Borge Rideklubb.

Ny-preppede baner, nyklippet gress - det er bare å glede seg! (Foto: Borge Rideklubb)

Totalt er det 17 rideklubber som er representert under mesterskapet. Det hele begynner lørdag klokken 10.00 med første avdeling lag NM hest i FEIs lagprogram for juniorer og første avdeling lag NM ponni som går i MC:2 Ponni.

Start- og resultatlister kommer her