Dressur

Medaljer skal deles ut i Kristiansand

Mens mange norske sprangryttere er i ilden rundt om i Europa og USA, står vi her på hjemmebane foran flere høydepunkter. I Kristiansand handler det om HM i dressur denne helgen, mens Lund Kjøre og Rideklubb arrangerer distanserittet Påskekyllingen.

hest / Norges Rytterforbund
Foto: NRYF
av
Rebecca Ballestad-Mender

Sørlandsparken Rideklubb ønsker velkommen til HM på Epona Ryttersenter i helgen. Lørdag byr på første avdeling i HM Para Grand Prix A, HM Para Intermediate A, HM MA, HM VB og HM VA nivå B.

Lund Kjøre og Rideklubb åpner distansesesongen med sitt tradisjonelle Kyllingrittet. Totalt er det 52 ekvipasjer som er klare for oppgavene, i klasser fra LD Clear Round til MB 82 km. I Danmark skal Ton,e Danielson lørdag ut i CEI1* 100 km.

Blant de gode sprangresultatene internasjonalt så langt denne uken er en åttendeplass til Therese Søhol Henriksen i CSI4* Medium Tour 1,45 m Vejer de la Frontera onsdag, med Iron Maiden (Quasimodo van de Molendref/Indorado). Fredag ledet en nullrunde med Santos Z (Spartacus TN/San Patrignano Cassini) til en 12. plass i CSI4* 1,50 m.

Geir Gulliksen har tatt turen til Paris, for CSI5*-stevnet Saut Hermes. Fredagen har startet med to bommer ned i en 1,45 m klasse med Oh La La Ovaris (Otangelo/Udarco van Overis) , mens det ble en bom ned for Geir og VDL Groep Quatro (Quaprice Bois Margot/Caletto I) i 1,50 m klassen.
Eurosport har flere sendinger fra dette stevnet, lørdag er det sendinger både 19.30 og 20.30, både på Discovery+ og Eurosport 1. Søndag klokken 15.30 sendes Grand Prix-klassen på Discovery+, først digitalt, deretter direkte.

Relaterte artikler