Medalje på første forsøk til Ann Cathrin

Ann Cathrin Lübbe har innledet EM på aller beste måte – etter et riktig godt program i FEI Para Grand Prix A grad II ble hun belønnet med en god bronsemedalje i Riesenbeck. – Dette er jeg skikkelig fornøyd med, sier en strålende glad medaljevinner.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Foto: FEI/Leanjo de Koster

Sammen med La Costa Majlund (Sir Lancelot M/Sir Oldenburg, oppdretter Stutteri Majlund) ble sluttresultatet 72,724 %. Det ga bronsemedalje – med en minimal margin til sølvet; det gikk til britiske Georgia Wilson/Sakura (Supertramp/Rockstar) med 72,966 %. Gullet gikk til tyske Heidemarie Dresing/Horse24 Dooloop (Dressage Royal/Rouletto) etter et riktig godt ritt der vallaken især imponerer med et meget godt trav og nydelige overganger. Vinnerprosenten lød på 74,766 %. Det imponerte også at rytteren etter å ha ridd inn i feil gangart hvilket tydelig medførte litt forvirring omstilte seg til rett program, fant fokus og dernest fullførte på en så god måte.

Ann Cathrin var start nummer to i klassen. Hun red et sikkert og godt program, med god energi, en hest i oppoverbakke som har to gode gangarter. Programmet rytterne viste i dag inneholder mange overganger og består av skritt og trav om hverandre, det krever virkelig en hest som er på oppgaven og som lytter til sin rytter hele veien. Det gjorde La Costa Majlund, og to av dommerne ville ha henne som vinner av klassen også, den ene med et prosentresultat på sterke 75 %. -

Jeg gleder meg hele tiden til å ri!

Bronsevinner EM Ann Cathrin Lübbe
Ann Cathrin Lübbe roser teamet sitt - her med trener Katrine Gammelgaard Steffensen. (Foto: Lukasz Kowalski)

Bare gleder seg til å ri

-Dette var veldig gøy, jeg er veldig fornøyd med ridningen – og det er så gøy å ta medalje, stråler Ann Cathrin om kapp med solen i Riesenbeck. – Jeg rir i en ny grad nå, og jeg synes bare alt er skikkelig morsomt. Jeg gleder meg hele tiden til å ri!

Bronsevinneren sender varme tanker til teamet hun har rundt seg, både på stevneplassen og i hverdagen. – Jeg har et drømmeteam i Kathrine Gammelgaard Steffensen som trener og Maria Callesen som hestepasser. Og så har jeg en så utrolig fin hest og god hesteeier! Siden vi red på Blue Hors i vår, så har han utviklet seg så mye – og det har jeg også!

Onsdag skal de øvrige pararytterne også til start – Hege Størseth er første norske rytter ut i grad IV med starttid 09.45, mens Anita Hennie Johnsen rir klokken 10.39 i samme klasse. Christina Marcussen har starttid 15.33 i grad V.

Resultatliste

Start- og resultatlister

Relaterte artikler