Med gull i bagasjen på vei mot VM

Målet for sesongen var å kvalifisere til VM, og det kunne Øivind Mikkelsen krysse av for tidligere i sommer. I helgen kunne kusken føye til et NM-gull også på sin vei mot VM for ponni enbet i om to uker.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Øivind Mikkelsen/Kraneveld's Giovanni innledet mesterskapet på Starum med seier i dressuren - og tok gull sammenlagt også. (Foto: NRYF)

VM-klare Øivind Mikkelsen/Kroneveld’s Giovannivi (Orchard Red Prince/Vita Nova’s Celesto, oppdretter H. Tacken) vant gullet i god stil, foran Lise Kosmo Gylset/Blikra Admiral Doffen (Reimar/Hjellar, oppdretter Gurine Blikra) fra Okstindan Hestesportsklubb som gode sølvvinnere og Tommy Rønsåsbjørg Løvberg/Sølvgut (Merinas Emil/Herman, oppdretter Olav J. Vetås) fra Kongsvinger og Omegn Rideklubb på bronseplass ved helgens nasjonale mesterskap på Starum i regi av Hurdal Hestesportlag.

Helgens gull er nummer ti i rekken for kusk Øivind Mikkelsen. (Foto: Ellen Olsen)
Lise Kosmo Gylset/Blikra Admiral Doffen sikret seg sølvmedaljen i klassen. (Foto: Ellen Olsen)
Tommy Rønsåsbjørg Løvberg kunne smile over en god bronsemedalje på ham og Sølvgut. (Foto: Ellen Olsen)

Norgesmesteren var svært fornøyd – av flere gode grunner:

-Jeg er meget fornøyd med helgen, smiler Øivind. Denne følelsen rommer både seier i dressur og maraton, en ball ned i presisjonen og takknemlighet overfor arrangøren – og takknemlighet overfor sine egne hjelpere:
- Det var et flott arrangement, tusen takk til alle som har vært med på å arrangere – og takk til Sofia og Alana for har hjulpet oss på stevnet!

Men mest av alt er kusken fornøyd med sin ponni. – Vi har hatt ham i knapt et år, målet var å bli kvalifisert til VM som vi har gjort. Dette var vårt femte stevne, og ting går bedre for hver gang, jeg er superfornøyd med utviklingen! I dressur finner han roen mer og mer, i maraton og presisjon stoler han mer på meg og seg selv slik at flyten blir stadig bedre. Han har tidligere gått i par og vært vant til å ha en kompis med seg på jobb, så det er litt nytt å gå alene!

Øivind Mikkelsen smiler, svært fornøyd med utviklingen Kraneveld's Giovanni har vist gjennom det knappe året Øivind og teamet hans har hatt hånd om ponnien. (Foto: NRYF)

En medalje sto på planen som et mål, men at det skulle bli gull og kuskens tiende totalt – det hadde den rutinerte kusken ikke regnet med.

Årets mål er ganske rett rundt hjørnet – går VM av stabelen i Oirschot, Nederland 30. august – 3. september. Der skal norgesmesteren sammen med Simon Lande/Dalbys Maisol (Nybakk Frøyar/Randsvarten, oppdretter Janne Irene Dalby) fra Sylling Rideklubb representere Norge i klassen ponni enbet, en klasse som rommer 41 ekvipasjer fra 15 nasjoner.

Simon Lande, som i mesterskapet deltok med Lunner Idar, er Norges andre representant til VM i Nederland - dit skal han med dølahesten Dalbys Maisol. (Foto: NRYF)

Medaljefordeling NM ponni 2023:

GUL:L Øivind Mikkelsen-Kronevelds Giovanni, Trollheimen Ride og kjøreklubb

SØLV: Lise Kosmo Gylseth-Blikra Admiral Doffen, Okstindan Hestesportsklubb

BRONSE: Tommy Rønsåsbjørg Løvberg-Sølvgut, Kongsvinger og omegn Rideklubb

Lise Kosmo Gylseth/Blikra Admiral Doffen. (Foto: NRYF)
Tommy Rønåsbjørg Løvberg/Sølvgut. (Foto: NRYF)