Med et brennende ønske om å skape noe nytt

For andre år på rad var det i helgen klart for Agria Challenge Cup 2022 på GRK Arena, som ligger idyllisk til inne på Biri Travbane. Arrangør Gjøvik Rideklubb har som mål både å samle bredde og topp og skape et nasjonalanlegg på en travbane med internasjonal standard, og etter enda en vellykket stevnehelg føler klubben at de er på god vei.

Vinner av Agria Challenge Cup MA: Aurora Kimberly van der Velpen på NV-hoppen LL Royal Delay (Royal Olymp x Sandro Hit, oppdretter Magne Lilleeng).
av
Åse-Berit Jamne

[@portabletext/react] Unknown block type "span", specify a component for it in the `components.types` prop

Samarbeidet med Agria Dyreforsikring startet i 2020, da forsikringsselskapet gikk inn som hovedsponsor under NM i dressur 2020. - Etter det fant vi ut at dette var en aktør vi ønsket å finne på andre ting sammen med, forteller stevneleder Eddie Strandengen, som også er leder av Gjøvik Rideklubb. Han skryter uhemmet av samarbeidet med Agria.

Med Agria på laget har Gjøvik Rideklubb fått i gang en cup hvor alle kan delta, fra LD:2 til Grand Prix.

Ønsket å samle bredde og topp

Tanken var å lage en cup som bestod av tre innledende runder og en finale fordelt på to ulike helger, hvor målet var å samle bredde og topp. Det hele skulle være i tråd med Agrias engasjement for hestevelferd, og fokus på «#stopphalthet»-kampanjen. Agria likte ideen, og Agria Challenge Cup ble i år arrangert for år på rad, med finale 16. - 19. juni.

Og på Biri var det klasser for de fleste, det gikk fra LD:2 til Grand Prix, på D- til E-nivå.

Vinner av Agria Challenge Cup MC ponni: Julie Hvinden-Haug Jacobsen på Hedemand's Dumbledore (Melli's Dornik x Fadjec, oppdretter Hans Hedemand).

Erfarent mannskap tross kort fartstid

Til tross for at stevnehelgene i år falt på de samme datoene som flere internasjonale stevner, og hadde mange andre stevner å konkurrere mot, fant 80 ekvipasjer veien til Biri i finalehelgen. - Det er vi godt fornøyd med, men vi ønsker oss enda flere, sier Eddie.

Det er siden våren 2020 investert nærmere 13 millioner i anlegget, som i år har fått ny oppvarmingsbane på 30 x 70 m med DryEcotrack-bunn.

Selv om anlegget kun er to år gammelt, begynner gjengen i Gjøvik Rideklubb å få mye erfaring med å avholde stevner. De har arrangert NM i både dressur, kjøring og Mounted Games, i tillegg til Norsk Breeders Trophy/Breeders Open og Landsmesterskap i dressur.

Mange sier at dette er de beste banene de har ridd på. Da har vi gjort noe riktig!

Eddie Strandengen
Leder, Gjøvik Rideklubb
God utteling på hjemmebane for rytterne som er tilknyttet Gjøvik Rideklubb.

- Vi ønsket å skape noe nytt

Og tilbakemeldingene er gode. - Mange sier at dette er de beste banene de har ridd på. Da har vi gjort noe riktig, smiler Eddie.

- Det var det som var målet. Vi ønsket å skape noe nytt. Et nasjonalanlegg på en travbane med internasjonal standard. Vi nærmer oss, og banene er noe av det viktigste, sier en fornøyd klubbleder før han ønsker å oppfordre alle til å melde seg på årets Landsmesterskap i dressur som arrangeres på GRK Arena i august.