Mathilde toppet resultatlisten i Grand Prix

Hun var ganske enkelt best av samtlige 21 seniorer – Mathilde Merethe Klaesson tok den individuelle klasseseieren i fredagens Grand Prix. I lagkonkurransen sikret Sverige seg gullmedaljen.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Mathilde Merethe Klaesson/Sandbæks Rio El innledet sitt mesterskap med individuell klasseseier i Grand Prix. (Foto: NRYF)

Mathilde og velgående Sandbæks Rio El (Skovens Rafael/De Noir) tilhører den kategorien ryttere som får ting til å se enkelt ut. Det fløt fint og enkelt hele veien da de fredag ettermiddag var til start i seniorenes Grand Prix-klasse. En jevn og feilfri prestasjon, av en ung senior som viser rutine og sikkerhet – det ga seier i klassen med en prosentsum på 69,957 %.

Det ble Sverige som med 202,499 poeng kunne glede seg over en gullmedalje, plakett og ikke minst en Anton-hest fra klassesponsor Agria Dyreforsikring. Danmark tok bronsen med 199,500, med Finland hakk i hæl med 199 poeng. Fjerdeplassen gikk til det norske laget som i tillegg til Mathilde og Sandbæks Rio EL bestod av Gina Bache-Mathisen Wiig/Shadow (Blue Hors Hotline/Quaterback), Anniken Eide/Twilight og Cathrine Rasmussen/Zoulmate (Blue Hors Zack/Donnerhall) med 196,283 poeng.

Resultater