Mathilde og Sandbæks Rio-EL klar for World Cup-debut

Danmark setter World Cup-sesongen i gang på dressurbanen – lørdag kveld står FEI Dressage World Cup ™ Grand Prix på programmet på Vilhelmsborg. I et startfelt med mange stjernenavn står også Mathilde Merethe Klaesson og Sandbæks Rio-El, som med dette debuterer i World Cup-sammenheng.

Mathilde Merethe Klaesson/Sandbæks Rio-El står foran sin debut i World Cup - det skjer lørdag på Vilhelmsborg utenfor Århus, Danmark. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

-Jeg gleder meg veldig, er 22-åringens første kommentar. – Jeg er riktignok litt mer nervøs enn til vanlig, dette er litt større – den ekvipasjelisten, det er ikke så dårlige med!

Det er mange kjente navn, både når det gjelder ryttere og hester på ekvipasjelisten. Blant annet finner man tre danske gullryttere fra VM, deriblant Carina Cassøe Krüth som er ranket som nummer fem på verdensrankingen. Andre velkjente ekvipasjer på Vilhelmsborg er Helen Langehanenberg/Annabelle, Dorothee Schneider/Faustus, Emmelie Scholtens/Desperado N.O.P. og Andreas Helgstrand med hingsten Jovian - blant flere.

Litt ekstra nervøsitet til tross – Mathilde møter til World Cup litt på samme måte som til VM; hun har ingenting å tape, heller mye erfaring å vinne.

-Jeg er mest med for å være med, det er ikke mitt mål å vinne World Cup. Finalen går i USA, og det er ikke aktuelt å reise dit. Jeg hadde tenkt til å reise til Vilhelmsborg for å ri der, og da var det jo en fin mulighet å få ri World Cup. Vi har ingenting å tape, gjør vi det ikke så bra, så går det bare utover meg selv. Tenker jeg sånn, så kjenner jeg ikke så mye press, sier Mathilde.

Mathilde red også under Kingsland Oslo Horse Show, der Rio ble litt preget av omgivelsene. – Jeg håper at han er litt roligere her på Vilhelmsborg enn i Oslo. Vi har vært der inne flere ganger, og han er rolig og fornuftig.

Lørdagens program er det korte Grand Prix-programmet.

-Det er gøy med det nye programmet, selv om det er tøft med øvelser som kommer tett. Det har gått fint på trening hjemme, for eksempel tar han det fint at linjen inn i saksen går andre veien. Han er litt den typen som lærer seg programmet og som gjerne vil være foran meg – med et nytt program får jeg styre litt mer, smiler Mathilde. – Han har vært fin på trening; jeg håper vi får vist litt hva vi kan!

World Cup-klassen lørdag starter klokken 18.30.

Start- og resultatlister