Dressur

Martin Kreken erstatter Emma Løkken i freestyle

Emma Løkken og Mr Gold G strålte i gårsdagens individuelle UR-klasse og tok en individuell bronse, men velger å stå over dagens freestyle grunnet at hingsten i går ettermiddag hadde en underhudsblødning. Martin Kreken tar over plassen i dagens klasse.

hest / Norges Rytterforbund
Det blir endringer i dagens UR freestyle i Nordisk - Martin Kreken erstatter Emma Løkken for Norge. (Illustrasjonsfoto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Det er høyt og jevnt nivå på deltagerne i UR-klassen i årets Nordisk Baltisk mesterskap i Danmark. I gårsdagens individuelle klasse sikret Emma Løkken og Mr Gold G (Milan/Lobster, oppdretter Gitte L. Andersen) seg en velfortjent bronse med 70,735 % etter et riktig godt program. En plass i dagens freestyle-finale var dermed spikret, men utover ettermiddagen i går oppdaget teamet rundt hingsten en hevelse på magen, i nærheten av gjordeleiet. – Det var en underhudsblødning, en hevelse, som ikke var smertefull eller påvirket ham på noen måte. Den har gått ned igjen, men vi er redd for at den skal blusse opp igjen ved anstrengelse, så derfor velger vi å stå over dagens klasse, forteller trener Louise Almlund Løkken. – Mr Gold er veldig hudsensibel, og han tåler varmen dårlig – det er ekstremt varmt her. Vi er ikke vant med disse temperaturene, rett og slett. Vi har sett ham få reaksjoner i huden flere ganger før. Han kan blant annet ikke gå med gamasjer – han er så ømfintlig. Det er utrolig ergerlig, og vi er veldig lei oss, men sånn er det, og vi vil selvsagt ikke risikere noe som helst med ham. Vi gleder oss stort over bronsemedaljen i går, det var helt fantastisk – og så vil vi heie på lagkameratene i stedet i dag.

hest / Norges Rytterforbund
Strålende innsats i gårsdagens indviduelle UR-klasse ga velfortjent bronse til Emma Løkken, her gratuleres hun av landslagslederne Siril Wethal Helljesen og Helena Liholt Gulli. (Foto: Privat)

Den ledige plassen i freestyle-finalen går da til Martin Beitnes Kreken/Tjardo Fan de Fry-Sted (Ulbert390/Fetse 349, oppdretter P. og J.A. van der Velde).

Start- og resultatlister

Relaterte artikler